Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vardy akceptuje trest za vylúčenie a reakciu. Podľa Hodgsona nefilmoval

Útočník Leicestru a anglickej futbalovej reprezentácie Jamie Vardy akceptuje trest, ktorý mu udelí Futbalová asociácia (FA) za nevhodnú reakciu na červenú kartu vo víkendovom zápase 34. kola Premier League s West Hamom.

21.04.2016 21:37
Jamie Vardy, Jonathan Moss Foto: ,
Hnev kanoniera Leicesteru Jamieho Vardyho na rozhodcu Jonathana Mossa.
debata

Druhú žltú kartu si Vardy vyslúžil za simulovanie po tom, ako si chcel v pokutovom území od rozhodcu Jonathana Mossa vypýtať pokutový kop. Následne sa prezentoval zúrivou reakciou v konfrontácii s arbitrom. Stretnutie sa napokon skončilo nerozhodne 2:2, keď skóre otváral práve s 22 gólmi najlepší strelec Leicestru.

Vardyho klub na svojom twitterovom konte tiež uznal, že hráči po odpískaní penalty pre West Ham príliš nezvládli svoje emócie.

Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson si myslí, že Vardy nenafilmoval pád v šestnástke súpera, ktorý predchádzal druhej žltej a automaticky aj červenej karte. Po vylúčení nasledoval Vardyho výstup s rozhodcom, za ktorú mu hrozí vyšší ako štandardný jednozápasový dištanc. To by znamenalo nabúranie šancí Leicestru na udržanie päťbodového náskoku na čele tabuľky Premier League pre dobiedzajúcim Tottenhamom. Do konca sezóny zostávajú štyri kolá.

„Nevidel som to ako filmovanie. Myslím si, že stratil rovnováhu. Nie, na penaltu to nebolo, iba neustál súboj vo vysokej rýchlosti. Bol tam jemný kontakt so zasahujúcim obrancom,“ ponúkol svoj názor Hodgson.

Vardy celú situáciu nezvládol a pustil sa do konfrontácie s hlavným rozhodcom Jonom Mossom. Slovný komentár ešte znásobil nevraživými pohľadmi a ukazovákom namiereným na arbitra. „Nedá mi s ním nesympatizovať. Musel byť veľmi, veľmi nešťastný. Každý hráč sa však musí vedieť vyrovnať s tým, že ho rozhodca vylúči. Reagoval tak, ako človek zvykne reagovať. Nemusel sa mu priamo poďakovať, podať mu ruku a zaželať príjemný zvyšok zápasu. Namiesto toho mu dal zopár nepekných mien, ale to sa stáva,“ povedal tréner, ktorý s Vardym ráta vo výbere pre majstrovstvá Európy vo Francúzsku, kde sa jeho zverenci predstavia v základnej B-skupine aj proti Slovensku (20. júna v Saint-Étienne).

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Vardy #Leicester City