Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň má náhradu za Ďuriša. Prichádza bývalý slovanista

Líder najvyššej českej dlhodobej futbalovej súťaže FC Viktoria Plzeň zareagoval na zranenie slovenského útočníka Michala Ďuriša a zakončovateľa Michaela Krmenčíka angažovaním skúseného Pavla Fořta.

06.04.2016 16:50
Fořt, Kladrubský Foto: ,
Pavel Fořt (vľavo) v drese bratislavského Slovana.
debata

Tridsaťdvaročný kanonier, ktorý si zahral aj v Slovane Bratislava a v Plzni pôsobil v rokoch 1997 – 2003, bude v mužstve z Doosan Areny hosťovať do konca tejto sezóny z treťoligového TJ Jiskra Domažlice.

„Situácia v útoku je pre nás po pohárovom zápase v Mladej Boleslavi nepríjemná. Po nedávnom zranení Michala Ďuriša, ktoré, veríme, nebude mať dlhodobý charakter, musel v Mladej Boleslavi pre poranenie ramena striedať Michael Krmenčík. Podľa prvých správ si jeho rekonvalescencia vyžiada niekoľko týždňov, preto sme sa rozhodli angažovať Fořta. Pavel nám môže pomôcť svojimi skúsenosťami,“ citoval oficiálny web Viktorie generálneho manažéra klubu Adolfa Šádeka, ktorý ešte doplnil: „Čakajú na nás dôležité zápasy v Synot lige aj v pohárovej súťaži. Náš lekársky a fyzioterapeutický tím robí maximum, aby sa Michal Ďuriš a Michael Krmenčík vrátili čo najskôr do plného tréningu a zápasového zaťaženia. V aktuálnom stave je však rozšírenie kádra nutnosťou.“

„O ponuke som vôbec nemusel uvažovať. Nebudem klamať, skok z tretej ligy do plného tréningu lídra najvyššej súťaže trochu bolí, ale futbal som hrať nezabudol. Nepredpokladám, že by som teraz nastupoval od začiatku a bol ťahúňom takého kvalitného tímu, no verím, že v určitých chvíľach budem vedieť pomôcť. V Plzni som vyrástol a v neľahkej situácii chcem klubu maximálne pomôcť,“ vyhlásil Fořt.

Dvadsaťsedemročný Ďuriš bol pred poranením členka v tejto sezóne veľkou oporou českého klubu. Rodák z Uherského Hradišťa je s 15 gólmi najlepším strelcom Synot ligy 2015/2016. Plzeň je sedem kôl pred koncom lídrom súťaže. Jediným konkurentom v boji o majstrovský titul je pre úradujúceho českého šampióna Sparta Praha, ktorá má o deväť bodov menej a jeden zápas k dobru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš #Synot liga #Adam Fořt