Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teraz nám už začnete veriť, odkazujú konkurencii fanúšikovia Leicesteru

Čo sa okolo Vianoc javilo ako sympatické priebežné vzopätie "trpaslíka" bez nároku pretrvať, to má pred Veľkou nocou čoraz reálnejšie kontúry: futbalisti Leicestru City stále kráčajú za senzačným celkovým triumfom v najvyššej anglickej súťaži.

20.03.2016 11:47
Jamie Vardy Foto: ,
Jamie Vardy z Leicesteru sa teší z gólu do siete Liverpoolu.
debata

Po sobotňajšom triumfe 1:0 na trávniku Crystal Palace majú na čele tabuľky Premier League náskok 8 bodov pred Tottenhamom Hotspur, ten bude v nedeľu od 17.00 h hostiť Bournemouth. Tretí Arsenal Londýn zaostáva o 11 bodov a tiež odohral o zápas menej. Leicester ešte pred sebou má sedem kôl, v nedeľu 3. apríla si doma zahrá so Southamptonom.

Pod sobotňajším úspechom zverencov Claudia Ranieriho je tradične podpis ofenzívneho dua Riyad Mahrez a Jamie Vardy. Druhý menovaný vyzval prvého v 34. min k efektívnej koncovke a ďalší gól napokon už nepadol. Mahrez sa presadil 16. raz v tejto sezóne PL.

Jasno už majú fanúšikovia líšok. „Ideme vyhrať ligu. Teraz nám už začnete veriť,“ spievali v Selhurst Parku dobrú štvrťhodinu po záverečnom hvizde. „Nevysáčkujete nás…“ dvojznačne odpovedali prívrženci hostí na výzvy miestneho hlásateľa, aby predsa len už radšej opustili tribúny.

„Naši priaznivci spievajú – to je fantastické. My si však musíme zachovať chladné hlavy a koncentráciu,“ upozornil Ranieri, ktorý pred sezónou nahradil Nigela Pearsona po tom, ako si Leicester ledva zachránil príslušnosť k elite. „Nezabudol som na začiatok sezóny: cieľom bolo znova sa zachrániť. Teraz o nás hovorí celý svet,“ podotkol 64-ročný Ranieri, ktorý sa do „ostrovného“ diania vrátil 11 rokov po odchode z londýnskej Chelsea.

„Zápas bol mimoriadne náročný. Dosiahli sme veľmi cenný triumf. Musíme pokračovať v takýchto výkonoch, sme čoraz bližšie,“ skonštatoval Mahrez. „Nebude to jednoduché. My sme Leicester. Nemáme káder ako Manchester United, Manchester City či Chelsea, musíme si to v každom zápase vydrieť,“ pripomenul Ranieri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Leicester City