Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiola priznal, že Bayern opustí pre túžbu trénovať v Anglicku

Kouč futbalistov Bayernu Pep Guardiola priznal, že za jeho rozhodnutím opustiť po tejto sezóne mníchovský veľkoklub je túžba trénovať v anglickej Premier League.

05.01.2016 15:34
Pep Guardiola Foto: ,
Pep Guardiola.
debata

Pre konkrétne ostrovné mužstvo sa vraj štyridsaťštyriročný Španiel ešte nerozhodol.

Guardiola na konci decembra oznámil, že po vypršaní trojročnej zmluvy z Bayernu odíde, a v lete ho nahradí Talian Carlo Ancelotti. Bývalý kapitán a tréner Barcelony je spájaný s odchodom do Chelsea, Manchestru United, Arsenalu a predovšetkým do Manchestru City, s ktorým je podľa britských a nemeckých médií už dohodnutý na rekordnom kontrakte.

„Chcem spoznať nové mesto a pracovať v Anglicku. Mám niekoľko ponúk od anglických klubov, ale ešte som nič nepodpísal,“ povedal Guardiola na tlačovej konferencii.

„Rád by som zažil anglické štadióny a emócie. Myslím, že som v správnom veku a je to dobrý krok. Potrebujem novú výzvu a mám pred sebou ešte dlhú trénerskú kariéru. Preto som sa tak rozhodol,“ doplnil niekdajší stredopoliar.

S Bayernom Guardiola mieri k tretiemu bundesligovému titulu za sebou, raz s bavorským mužstvom vyhral Nemecký pohár, Superpohár UEFA a majstrovstvá sveta klubov. Tento rok bude španielsky kouč ešte útočiť na triumf v Lige majstrov, ktorú už predtým dvakrát ovládol s Barcelonou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola