Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pérez vylúčil návrat Mourinha do Realu Madrid

Prezident futbalového Realu Madrid Florentino Pérez nedáva veľké šance trénerovi Josému Mourinhovi na návrat do klubu.

18.12.2015 13:10
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Portugalčana vo štvrtok vyhodili z anglickej Chelsea po neuspokojivých výsledkoch a už sa objavili špekulácie, že by mohol nahradiť na lavičke „bieleho baletu“ Rafaela Beníteza. Mourinho už v metropole Španielska v minulosti pôsobil, v rokoch 2010 – 2013 s Realom získal majstrovský titul, trofej v národnom pohári a superpohári.

Benítezova pozícia je podľa Péreza momentálne stabilizovaná, hoci je tiež pod tlakom. „Rafu nenahradíme. Napriek tomu, že niektoré médiá píšu, že áno, opakujem, že trénerov si vyberá klub a Benítez prišiel vyriešiť problémy. On je riešenie, nie problém. Mourinho ako staronový tréner tímu? Nikto nevie predpovedať budúcnosť, ale v tejto chvíli hovorím nie,“ komentoval prvý muž madridského Realu.

Pérez si vzápätí pospomínal na časy, keď mužstvo viedol práve portugalský charizmatický kormidelník. „Mám na to obdobie dobré spomienky. Mourinho pozdvihol úroveň. Keď prišiel, boli sme na 13. mieste v renkingu UEFA a on nás dostal znovu na vrchol vďaka trom semifinále v Lige majstrov v priebehu troch rokov. Ale Benítez je momentálne trénerom Realu Madrid. Vyberali sme si z mnohých a zvolili sme si ho ako toho správneho muža. Po triumfe na MS klubov sme sa od januára začali postupne zhoršovať a potrebovali sme nový impulz. Veríme, že Rafa Benítez potrebuje iba čas,“ dodal Florentino Pérez.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #José Mourinho #Florentino Perez