Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City zdolal Swansea a je na čele Premier League

Futbalisti Manchestru City zdolali v 16. kole anglickej ligy Swansea 2:1 a posunuli sa do čela tabuľky. Najbližší prenasledovatelia však majú zápas k dobru.

12.12.2015 18:33 , aktualizované: 21:02
Manchester City, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Manchestru City.
debata

Rozhodujúci gól dal v druhej minúte nadstavenia Iheanacho. Ani v ôsmom zápase bez zraneného stopéra Kompanyho „Citizens“ neudržali čisté konto.

Bournemouth si pripísal ďalší cenný skalp, keď po výhre v minulom kole 1:0 na ihrisku Chelsea v sobotu zdolal Manchester United 2:1. Belgický útočník Romelu Lukaku znovu potvrdil streleckú formu a gólom zariadil Evertonu remízu 1:1 na ihrisku Norwichu. Strelecky sa presadil už v ôsmom súťažnom zápase za sebou.

V prvých minútach duelu medzi Manchestrom City a Swansea mali navrch hostia, „Citizens“ ale podržal gólman Hart. V 26. minúte upokojil domáce Bony, ktorý sa presadil po Navasovom rohovom kope. Reprezentant Pobrežia Slonoviny sa v posledných štyroch súťažných dueloch podieľal na piatich góloch svojho tímu: tri dal a na dva prihral.

V 90. minúte vyrovnal striedajúci útočník Gomis a zdalo sa, že v prvom zápase po odvolaní trénera Monka dosiahnu „Labute“ cennú remízu. Dve minúty nato ale znovu otočil skóre na stranu domácich ďalší striedajúci hráč Iheanacho, ktorý tečoval Tourého strelu za chrbát brankára Fabianského. Swansea z posledných šiestich zápasov získala jediný bod.

Junior Stanislas už v druhej minúte otvoril skóre duelu Bournemouth – Manchester United, keď svoj rohový kop zatočil priamo do bránky. Po sérii šancí na oboch stranách sa hostia dočkali vyrovnania, Fellaini aj napriek strate stability prekonal brankára Boruca. Krátko po prestávke sa znovu zmenilo skóre v prospech domácich. King zostal úplne osamotený pred bránkou a po Ritchieho prihrávke chladnokrvne zakončil. Bournemouth bodoval štvrtýkrát v rade, Manchester naopak po sérii siedmich zápasov bez prehry prvýkrát zaváhal. Kouč „Červených diablov“ Louis van Gaal navyše bude musieť riešiť ďalšie problémy, pretože na už tak rozsiahlu maródku po sobotňajšom zápase pribudol Lingard.

Dvadsaťdvaročný útočník Lukaku prežíva najlepšie strelecké obdobie od príchodu do Anglicka v roku 2011. Od začiatku novembra trafil v každom zápase, do ktorého v drese Evertonu nastúpil. V siedmich dueloch Premier League dal osem gólov, ďalší pridal v Ligovom pohári proti Middlesbrough. Aktuálne je druhým najlepším strelcom anglickej ligy za objavom sezóny Jamiem Vardym z Leicesteru.

Southamptonu sa v poslednej dobe príliš nedarí, z posledných štyroch duelov získal jediný bod. Na ihrisku Crystal Palace podľahol 0:1 po góle Cabayeho z 38. minúty. Rovnakým pomerom zvíťazil Watford v Sunderlande a z posledných troch zápasov získal plný počet bodov. Jediný gól zaznamenal Ighalo, ktorý sa v sezóne strelecky presadil už desaťkrát, čo sa doteraz v najvyššej súťaži nepodarilo žiadnemu inému hráčovi Watfordu.

Výsledky sobotňajších stretnutí 16. kola:

Crystal Palace – Southampton 1:0 (1:0)
Gól: 38. Y. Cabaye

Manchester City – Swansea 2:1 (1:0)
Góly: 26. W. Bony, 90.+ Iheanacho – 90. B. Gomis

Sunderland – Watford 0:1 (0:1)
Gól: 4. Ighalo

West Ham United – Stoke City 0:0

Norwich City – Everton 1:1 (0:1)
Góly: 47. Hoolahan – 15. Lukaku

Bournemouth – Manchester United 2:1 (1:1)
Góly: 2. Stanislas, 54. J. King – 24. Fellaini

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Swansea
Načítavajú sa športové výsledky...