Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valencia pribrzdila hviezdy Barcelony. Luis Enrique nie je MacGyver

Hráči FC Barcelona remizovali v sobotňajšom stretnutí 14. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División na trávniku FC Valencia 1:1 a ich náskok na pozícii lídra La Ligy sa mierne scvrkol.

06.12.2015 12:07
messi, barbosa, barcelona, valencia Foto: ,
Argentínskeho kúzelníka Lionela Messiho zastavuje Danilo Barbosa z Valencie.
debata

„Blaugranas“ majú aktuálne na konte 34 bodov, v dvojbodových rozostupoch nasledujú madridské tímy Atlético a Real.

Na štadióne Mestalla to až do záverečnej štvrťhodiny vyzeralo na pohodlný triumf hostí. Tí s prehľadom kontrolovali priebeh zápasu, rýchlo presúvali ťažisko hry, Valenciu nepustili k žiadnej strele na bránku, viedli gólom Uruguajčana Luisa Suáreza z 59. min a neustále hrozili nebezpečnými protiútokmi. Takmer v každej nádejnej situácii bol zainteresovaný aspoň jeden z tria MSN (Messi – Suárez – Neymar).

Domáci však v závere zapli na vyššie obrátky a v 86. min sa im podarilo vyrovnať. Paco Alcácer si poradil s dlhým pasom za obranu Barcelony aj jej stopérmi Piquém a Mascheranom, priťukol loptu Santimu Minovi, ktorý tvrdou strelou prekonal hosťujúceho gólmana Claudia Brava. „Môj premiérový gól za Valenciu nemohol prísť v lepšom zápase ako proti Barcelone,“ vyhlásil pre denník Marca čoskoro 20-ročný mladík (nar. 7. decembra 1995). Zaujímavosťou je, že rodák z Viga hrával v minulosti za tamojšiu Celtu pod vedením súčasného barcelonského kouča Luisa Enriqueho.

„Nemám hráčom čo vyčítať. Odohrali sme komplexný zápas na horúcej pôde súpera. Ihrisko bolo vo výbornom stave, vytvorili sme si na ňom veľa šancí, chýbala len lepšia účinnosť. Valenciu tlačili dopredu jej fanúšikovia. Santi Mina strelil krásny gól, Paco Alcácer to pri ňom urobil vynikajúco,“ vyhlásil podľa portálu football-espana.net Luis Enrique, ktorý sa snažil vyhnúť otázke, či gól Barcelony padol z ofsajdu. „Nič som nevidel. Nie som MacGyver. Počas zápasu mám dosť inej roboty,“ doplnil 45-ročný rodák z Gijónu.

Uruguajčan Suárez sa počas zápasu prezentoval aj šliapnutím na obrancu „netopierov“ Aymena Abdennoura. Tvrdil, že neúmyselne. „Šliapol som naňho, nebol v tom však žiadny úmysel. Takéto veci sa v zápasoch stávajú, už som sa Abdennourovi ospravedlnil. Stretnutie v nás zanechalo horkú príchuť, pustili sme z rúk dva body,“ skonštatoval „El Pistolero“, ktorý v barcelonskom drese dosiahol v 64. dueli 44. presný zásah.

Svojich nových zverencov sledoval z tribúny nový tréner Valencie Gary Neville. Štyridsaťročný Angličan sa v stredu stal novým kormidelníkom mužstva zo štadióna Mestalla po tom, ako pred niekoľkými dňami skončil vo funkcii Portugalčan Nuno Espirito Santo. Súťažnú premiéru zažije v stredu 9. decembra v Lige majstrov doma proti francúzskemu tímu Olympique Lyon. Niekdajší kapitán Manchestru United dostal zmluvu do konca tejto sezóny, jedným z asistentov bude jeho mladší brat Phil.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Valencia #Luis Enrique
Načítavajú sa športové výsledky...