Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezpečnostné opatrenia pred El Clásicom: Kontrolou prejdú aj sendviče

Sobotňajší šláger španielskej futbalovej ligy medzi Realom Madrid a Barcelonou budú kvôli teroristickým útokom v Paríži z minulého týždňa sprevádzať zvýšené bezpečnostné opatrenia.

18.11.2015 15:09
Polícia, štadión, bezpečnosť Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pri štadióne Santiaga Bernabeua sa vraj dokonca budú podrobne kontrolovať aj sendviče fanúšikov. Pre vážne obavy o bezpečnosť zrušili utorkové prípravné zápasy Belgicka so Španielskom a Nemecka s Holandskom. Očakávanému súboji Realu s Barcelonou podobný osud nehrozí, ale prvé El Clásico sezóny bude v Madride pod ešte väčším drobnohľadom. Prítomných by malo byť okolo 1500 policajtov.

„Všetko bude prebiehať ako obvykle, len s väčším množstvom kontrol a prehliadok. Dôkladnejšie sa bude dohliadať na fanúšikov pri príchode aj odchode zo štadióna,“ povedala španielskemu denníku AS vládna delegátka Concepción Dancausaová.

„Prezerať budeme dokonca aj sendviče,“ pripomenula Dancausaová septembrový duel Ligy majstrov medzi domácim Atlético Madrid a Benfica Lisabon, na ktorý portugalskí fanúšikovia prepašovali svetlice ukryté vo svojich desiatach.

Pri tragických udalostiach v Paríži, kde zomrelo 129 osôb, sa jeden zo samovražedných atentátnikov neúspešne pokúsil vniknúť na štadión počas duelu Francúzska s Nemeckom. Tri výbuchy pred bránami Stade de France zabili okrem útočníkov jedného človeka.

Bezmála 80-tisíc divákov po skončení zápasu zostalo na hracej ploche a potom odišlo bez veľkej paniky domov. Rovnaký počet fanúšikov sa očakáva aj v Madride. „Francúzski fanúšikovia opúšťali Stade de France v pokoji a za spevu hymny. To bol správny príklad toho, že sa nemáte báť, ale spolupracovať s ostatnými,“ dodala Dancausaová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico