Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak nezískame treble, bude to nevydarená sezóna, vraví Guardiola

Tréner futbalistov nemeckého klubu Bayern Mníchov Pep Guardiola vyhlásil, že na základe doterajšieho vývoja sezóny bude na jej konci spokojný iba vtedy, ak jeho mužstvo získa trofeje vo všetkých súťažiach. Štyridsaťštyriročný Španiel bude považovať za zlyhanie, ak Bavori získajú menej ako tri trofeje.

08.11.2015 16:17
Pep Guardiola Foto: ,
Spokojný Pep Guardiola.
debata

„Ak nezískame treble, pre Bayern Mníchov to bude zlá sezóna. Uvedomujem si, v akom klube pracujem. Tlak v Mníchove je rovnaký ako v Barcelone. Keď ste trénerom Bayernu, víťazstvá sa od vás očakávajú každý týždeň,“ cituje portál fourfourtwo.com slová Guardiolu.

Mníchovský tím zatiaľ úspešne bojuje na všetkých troch frontoch. Suverénne kraľuje ligovej súťaži I. bundeslige, v Lige majstrov je blízko postupu zo základnej skupiny a v rámci národného pohára sa prebojoval už do osemfinále.

Bayern s ďalším rekordom, 113. gól Robbena, návrat Badstubera

Futbalisti Bayernu Mníchov majú po zápase12. kola na konte už 34 bodov, čo je nový rekord najvyššej domácej súťaže. Zverenci Pepa Guardiolu v sobotu zdolali Stuttgart presvedčivo 4:0, stačilo im na to prvých 45 minút. Bavori z doterajších dvanástich ligových duelov vyhrali 11, na konte majú aj bezgólovú remízu. Ešte počas týždňa na domácej pôde rozdrvili v Lige majstrov londýnsky Arsenal 5:1. „Mojim hráčom patrí veľká vďaka, je ťažké hrať toľko dní v rovnakom nasadení. V týchto dvoch zápasoch si počínali veľmi dobre. Dúfam, že počas reprezentačnej pauzy sa nikto nezraní, aby sme mohli pokračovať v nastolenom tempe,“ uviedol Guardiola na oficiálnej stránke Bayernu.

Jedným zo strelcov mníchovského tímu proti Stuttgartu bol aj Arjen Robben. Holanďan dosiahol v drese Bayernu 113. gól, čím vyrovnal nástrel Maria Gómeza. Obaja sú v historickej tabuľke klubových strelcov na 9. mieste, vedie Gerd Müller s 525 zásahmi. „Hrali sme veľmi dobre, prvý polčas bol z našej strany intenzívny, dobre sme využívali priestor. Škoda, že mi nevyšli všetky pokusy, snáď som si nejaké góly odložil do ďalších zápasov,“ uviedol Robben.

Do zostavy Bayernu sa po vyše 200 dňoch vrátil obranca Holger Badstuber, ktorý v 59. minúte vystriedal Thomasa Müllera. Dvadsaťšesťročný bek sa naposledy predstavil v súťažnom zápase 18. apríla v Hoffenheime.

Mníchovčania majú na čele I. bundesligy osembodový náskok pred Dortmundom, ktorý v nedeľu privíta Schalke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola
Načítavajú sa športové výsledky...