Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul? Chelsea má bližšie k zostupu

Usmievať sa nezvykne. V posledných týždňoch na radostný pohyb pier ani nemá dôvod. Zvráštené čelo. Oči bez iskry. Pohľad do zeme.

01.11.2015 10:48
José Mourinho Foto: ,
Tréner Chelsea José Mourinho v zápase proti Liverpoolu.
debata

Ustarostený výraz tváre sa stal v novej sezóne pre Josého Mourinha každodenným spoločníkom. Portugalský tréner prežíva na lavičke londýnskej Chelsea najhorší štart do ligového ročníka v kariére. Obhajca titulu prehral z úvodných jedenástich zápasov šesť a nebezpečne klesá ku dnu tabuľky Premier League.

„Nemám vám čo povedať. Fanúšikovia vedia, prečo hráme tak zle a prečo máme strašné výsledky. Nie sú hlúpi,“ vravel Mourinho anglickým novinárom po zápase s Liverpoolom, v ktorého drese odohral celý zápas slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

Nad Stamford Bridge v tom čase opäť panovala ponurá atmosféra. Chelsea nezvládla šláger kola a prehrala s veľkým rivalom 1:3. „Napriek nezdarom však držíme všetci pokope. Naďalej sa budeme snažiť o zlepšenie. Aj dnes sme chceli zvíťaziť, no niektoré veci nevieme ovplyvniť. Sú skrátka bitky, ktoré nemôžete vyhrať,“ tvrdil Portugalčan.

Narážal na okamih zo 67. minúty duelu. Za nerozhodného stavu fauloval Lucas Leiva svojho krajana v službách Chelsea Ramiresa. Podľa mnohých mal od rozhodcu Marka Clattenburga vidieť žltú kartu a následne červenú, keďže predtým už napomínaný bol. No nestalo sa. „Všetci na štadióne videli rozhodujúci okamih,“ hneval sa Mourinho.

Jeho zverenci následne ešte dvakrát inkasovali a opúšťali trávnik bez bodu. Tie pribúdajú na konte Londýnčanov veľmi pomaly. Na vedúcu dvojicu Manchester City – Arsenal Londýn ich už strácajú štrnásť. Od zostupového pásma ich delia len štyri.

Aj preto sa čoraz častejšie vynára otázka, ako dlho ešte Mourinho vydrží na lavičke Chelsea. Niektoré anglické médiá špekulujú, že súboj s Liverpoolom by mohol byť pre 52-ročného rodáka z Lisabonu posledným. S tým však nesúhlasia fanúšikovia, ktorí v sobotu opäť prevolávali svojmu hrdinovi na slávu. Napriek tomu, že najmä doma sa Chelsea absolútne nedarí. Na Stamford Bridge prehrala dva z posledných troch zápasov, celkovo zaváhala pred zrakmi vlastných priaznivcov trikrát (Crystal Palace 1:2, Southampton 1:3 a Liverpool 1:3).

„Nemyslím si, že v Chelsea končím,“ stroho odpovedal novinárom na tlačovej besede Mourinho, ktorý na neúspechy nie je zvyknutý. Napokon, Porto, Chelsea, Inter Miláno či Real Madrid priviedol k viac ako dvom desiatkam trofejí.

Od ďalšej majstrovskej je však momentálne vzdialený tak, ako ešte nikdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #José Mourinho #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...