Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň čelí Sparte. Pokorí Ďuriš najlepšiu obranu?

Z posledných šiestich titulov si podelili päť. Pobiť by sa mali aj o ďalší. Väčších favoritov v českej futbalovej lige niet. Kto sa priblíži k majstrovskej trofeji po nedeľňajšom šlágri?

01.11.2015 07:00
Stanislav Tecl, Viktoria Plzeň, ilustračná... Foto: ,
Hráč Plzne Stanislav Tecl.
debata (1)

Viktoria Plzeň vs. Sparta Praha. Českí futbaloví fanúšikovia sa tešia na súboj dvoch najúspešnejších klubov z posledných rokov. A tohtoročných lídrov. Po jedenástich ligových kolách kráčajú veľkí rivali súťažou bok po boku. Vedúca Sparta má pred obhajcom titulu trojbodový náskok.

„Na zápasy so Spartou sa tešíme celý rok. Nechýba im náboj, emócie, opäť to bude vyhecované na ihrisku i v hľadisku,“ vraví v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku stredopoliar Patrik Hrošovský.

Rodák z Prievidze je jedným z trojice Slovákov na súpiske Plzne. V jej základnej zostave by nemala chýbať dvojica tradičných opôr. Šance hostí sa pokúsi zmariť brankár Matúš Kozáčik, o plzenské góly by sa mal starať útočník Michal Ďuriš.

„Sparta má výbornú obranu, neinkasuje veľa gólov. Verím, že my jej nejaký strelíme. A najmä prerušíme negatívnu sériu dvoch prehratých zápasov v rade,“ hovorí hviezda Viktorie.

Viaceré české médiá zamerali pred šlágrom jesene pozornosť práve na Ďuriša, ktorý vedie s deviatimi gólmi poradie strelcov. Spoločnosť mu na 1. priečke robí David Lafata. Pôjde teda o atraktívne meranie síl medzi streleckým objavom tejto sezóny a historicky najúspešnejším kanonierom najvyššej súťaže.

„Takéto niečo vôbec neriešim. David je výborný strelec, čo potvrdzuje každý rok. Sparta sa na neho môže spoľahnúť. Verím však, že ho postrážime a zvíťazíme,“ tvrdí Ďuriš. Čeliť bude najlepšej defenzíve v lige. Zverenci Zdeňka Ščasného inkasovali v jedenástich dueloch len päťkrát.

Dosiaľ posledný gól strelili Sparte v mestskom derby futbalisti Slavie. Pred viac ako mesiacom. Odvtedy si vicemajster poradil so Slováckom, Příbramom i Bohemiansom 1905. Z troch duelov si odniesol obdivuhodné skóre – 11:0. Formu potvrdila Sparta naposledy aj v Európskej lige. Z ihriska bundesligového Schalke si priniesla cennú remízu 2:2.

„Čaká nás jeden z top zápasov jesene. Verím, že s dobrým koncom pre Spartu,“ vraví pre klubový web skúsený brankár David Bičík.

Ostrosledovaný súboj veľkých rivalov bude sprevádzať výborná atmosféra. Takmer 12-tisícové hľadisko v Doosan Aréne by malo byť v nedeľu od 15.00 zaplnené do posledného miesta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Viktoria Plzeň
Načítavajú sa športové výsledky...