Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp možno zamieri za Škrtelom. Van Gaal v Manchestri zatiaľ nepresvedčil

Anglická futbalová asociácia (FA) má podľa britskej tlače eminentný záujem o služby španielskeho trénera Pepa Guardiolu. Britský denník The Sun dokonca tvrdí, že v kolíske futbalu uvažujú o ponuke pre kouča Bayernu Mníchov v hodnote desať miliónov eur za rok.

25.09.2015 15:58
Jürgen Klopp, Dortmund Foto: ,
Radosť trénera Jürgena Kloppa.
debata

Futbalová verejnosť očakáva, že po trojročnom pôsobení v Alianz aréne sa Guardiola zbalí a bude hľadať nové výzvy. A tou by mohla byť práve horúca reprezentačná stolička. Novinárskej špekulácii dodáva vážnosť aj fakt, že súčasný tréner Albionu Roy Hodgson by mal opustiť svoj post po európskom šampionáte vo Francúzsku.

Ale pozor. Guardiola doposiaľ nepotvrdil, že sa jeho cesta s Bayernom Mníchov po sezóne rozíde. O jeho trénerské umenie sa naviac zaujíma aj Manchester City. A nikoho azda neprekvapí, ak finančnú ponuku futbalovej asociácie prebije.

Nech už Guardiola zakotví kdekoľvek, desať miliónov vzhľadom na jeho meno nie je až tak veľa. Otázkou skôr je, či by sa temperamentný Španiel v prípade prijatia anglickej ponuky dokázal prispôsobiť režimu reprezentačného kouča. S hráčmi by nebol v denno – dennom kontakte a aplikovanie jeho obľúbeného štýlu založeného na vysokom pressingu a stovkách krátkych prihrávok za zápas nemusí byť tiež tak ľahké.

Zatiaľ čo Guardiola okrem trénovania rieši aj svoju budúcnosť, jeho ešte donedávna veľký sok oddychuje. Jurgen Klopp, bývalý tréner Borussie Dortmund by sa však čoskoro mohol stať trénerom Slováka Martina ŠKrtela v Liverpoole. Na Anfield Road to má Brenda Rodgers nahnuté a keďže vábenie Carla Ancelottiho úspešné nebolo, funkcionári „The Reds“ poškuľujú po obľúbenom Nemcovi. Kontakt s ním údajne dodnes nenadviazali, ale Daily Mail v tom má jasno. Ak ponuka príde, dostane Kloppov podpis.

Britské médiá svoje úvahy aj logicky vysvetľujú. Ancelotti je podľa nich pre Liverpool nereálna voľba. Talian má totiž rád kluby dlhodobo etablované v Lige majstrov a tým Liverpool nie je. Naopak, Klopp má rád výzvy, tím buduje od podlahy, experimentuje s mladými hráčmi a pri rieke Mersey s tým problém nemajú. Samozrejme, iba pokiaľ sa klubu darí.

Manchester United síce odštartoval sezónu lepšie, ako Liverpool, Louis van Gaal však nič isté nemá. Podľa informácií z kuloárov anglického futbalu sa Holanďan dožadoval na Old Trafforde nového, dlhodobého kontraktu, ktorý by mal vypršať na konci sezóny v roku 2017. Odpoveď vraj znela NIE.

Vedenie „The Red Devils“ vraj nie je presvedčené, že Van Gaal je tým pravým mužom na lavičke. „Stále nás nepresvedčil, že si tú zmluvu zaslúži,“ uvádza nemenovaný zdroj z klubu. „Nemal by nadobudnúť pocit, že je tu jediný. Je to skôr naopak, akoby tu bol stále iba na skúške,“ dodáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #Jürgen Klopp #Louis van Gaal
Načítavajú sa športové výsledky...