Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň sa vracia na vypredanú Letnú. Po titul?

Bude to kľúčový zápas celej sezóny. S najväčšou pravdepodobnosťou môže rozhodnúť o držiteľovi titulu. Ale aj poriadne zdramatizovať boj o majstrovskú trofej.

09.05.2015 11:00
Matúš Kozáčik Foto: ,
Oporou Plzne je slovenský brankár Matúš Kozáčik.
debata

Pražská Letná bude dnes večer zaplnená do posledného miesta. Futbalisti Sparty privítajú rivala z Plzne. Viktoria má štyri kolá pred koncom súťaže pred svojím jediným konkurentom v boji o titul trojbodový náskok. „Na ihrisko zakaždým nastupujeme s cieľom vyhrať. Na Sparte tomu nebude inak,“ vraví pre idnes.cz stredopoliar Daniel Kolář.

Plzenčania mohli byť pred pražským duelom v jednoznačne lepšej pozícii. Zaváhania Sparty však nevyužili. Práve naopak, po bezgólovej remíze v Tepliciach, podľahli doma Mladej Boleslavi. Na víťaznú vlnu znovu naskočili až v minulom kole, keď rozstrieľali Slovácko 4:0. Sparta sa vytrápila v Mladej Boleslavi, kde otočila skóre duelu a zvíťazila po veľkom boji 3:2.

„Ak zvládneme zápas na Sparte, tak sa k titulu výrazne priblížime,“ tvrdí brankárska jednotka Plzne Matúš Kozáčik, ktorý strávil tri sezóny aj v drese dnešného súpera. Lúčil sa s ním po zisku titulu. Okrem neho sú v kádri zverencov Miroslava Koubeka ešte dvaja Slováci – mladý stredopoliar Patrik Hrošovský a skúsený obranca Marián Čišovský, ktorého však dlhodobo sužujú vážne zdravotné problémy.

Viktoria bude spokojná aj s remízou. Zo zvyšných troch kôl by jej na majstrovskú definitívu stačili dve víťazstvá. V prípade rovnakého počtu bodov by ju na prvé miesto posunuli lepšie vzájomné zápasy. Doma zdolala Spartu 2:0.

Letná uvidí súboj dvoch najúspešnejších českých mužstiev z posledných rokov. Sparta a Plzeň vyhrali štyri z ostatných piatich sezón najvyššej súťaže. Viktoria uspela v rokoch 2011 a 2013. Sparta zas vlani a v roku 2010. Vtesnať sa medzi nich dokázal pred tromi rokmi len Liberec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #AC Sparta Praha #česká futbalová liga
Načítavajú sa športové výsledky...