Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V českej lige by mohli zostaviť tri slovenské jedenástky

Až tri jedenástky by mohli zostaviť zo slovenských futbalistov, ktorí pôsobia v tímoch najvyššej českej súťaže. Na aktuálnych súpiskách sa objavilo pred štartom odvetnej časti ligy 39 slovenských hráčov.

19.02.2015 15:26
debata

Iba FK Teplice nemá v kádri ani jedného Slováka, zato pražské tímy Dukla a Bohemians ich napísali na súpisky po päť. Traja slovenskí futbalisti sú v mužstve jesenného lídra Viktorie Plzeň, pričom brankár Kozáčik i stredopoliar Hrošovský patria k oporám horúceho kandidáta na titul.

Plzenčania sa chystajú oň zabojovať aj za svojho obrancu Mariána Čišovského, ktorý donedávna patril aj do kádra slovenskej reprezentácie, ale aktuálne bojuje s vážnou chorobou, amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), na ktorú, žiaľ, niet liekov.

„Veľa hráčov mi vravelo, že chcú vybojovať titul predovšetkým pre Mariána Čišovského, často na neho spomínali, je to niečo, čo ma veľmi dojalo,“ vyhlásil na klubovej stránke v rozhovore tréner Miroslav Koubek.

Pozícia jeho zverencov bude veľmi náročná, lebo sa chrbát im dýcha Sparta Praha, ktorá má iba o bod menej. „Jar bude ťažká, najmä psychicky. Nesmieme nič pokaziť a pristupovať ku všetkým zápasom maximálne zodpovedne a s najväčším nasadením. Inak sa ťažko udržíme tam, kde sme. Verím, že to hráči zvládnu, hoci už prvý zápas nebude ľahký. Odpich zo štartovacích blokov je dôležitý,“ dodal Koubek, ktorý bol spokojný s prípravou v Turecku i Španielsku. Viktoria privíta v úvode odvety České Budějovice, Sparta sa predstaví v Brne.

Na zaváhanie nasilnejšieho dua bude čakať tretí Jablonec, ktorý stráca na lídra len päť bodov. Práve jablonecký tím sa predstaví v jarnej ouverture na ihrisku Slovácka a na ihrisku by sa mala objaviť aj jedna z jeho zimných posíl – slovenský stredopoliar Ján Greguš. V jesennej časti patril k oporám ostravského Baníka a v zime nastúpil vo všetkých deviatich januárových a februárových prípravných súbojoch svojho nového tímu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Matúš Kozáčik #Patrik Hrošovský #FK Teplice #Dukla Praha