Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladší Matič nenasleduje svojho brata. Bude reprezentovať Macedónsko

Stredopoliar holandského futbalového klubu NAC Breda Uroš Matič sa rozhodol reprezentovať Macedónsko. Dvadsaťštyriročný srbský rodák využil macedónske korene svojich predkov.

02.01.2015 20:41
Uroš Matič Foto: ,
Uroš Matič (vľavo) ešte v drese Košíc.
debata

Ako je známe, Uroš je mladší brat záložníka anglického klubu FC Chelsea a srbskej reprezentácie Nemanju Matiča. Obaja v minulosti pôsobili v MFK Košice, v prípade Nemanju sa istý čas dokonca špekulovalo o možnostiach štartu za slovenský národný tím.

Ako informuje portál macedonianfoot­ball.com, Uroš Matič sa koncom decembra stretol s prezidentom Macedónskej futbalovej federácie (MFF) Ilčom Gjorgioským, ktorý mu prisľúbil, že urýchli proces vystavenia macedónskeho pasu a ostatných potrebných dokumentov. Portál dokonca uverejnil ich spoločnú fotografiu, na ktorej Matič drží macedónsky národný dres s číslom deväť.

„Matič nás upútal výkonmi v drese Bredy. Istotne bude výrazným posilnením nášho tímu. Do macedónskej reprezentácie však bude môcť prísť až po doriešení potrebných administratívnych formalít. Už teraz sa nemôžeme dočkať chvíle, keď bude patriť medzi nás,“ vyhlásil Gjorgioski.

„Môj zosnulý dedko Trifun, otec mojej mamy, pochádzal z obce Volkovija pri Tetove. Ako mladý sa presťahoval s rodinou do Srbska. V Macedónsku máme doteraz veľa príbuzných, aj naša mama má stále macedónsky pas. V Košiciach som pôsobil s brankárom Darkom Tofiloským, ktorý taktiež hráva za Macedónsko. Je to vynikajúci gólman a človek. Doteraz sme v kontakte,“ vyhlásil prednedávnom Uroš Matič, ktorý začínal so seniorským futbalom v roku 2009 MFK Košice, kam nasledoval kroky brata Nemanju.

V roku 2013 prestúpil do portugalskej Benficy Lisabon, odkiaľ o rok neskôr putoval do Holandska. Na svojom konte má sedem štartov za srbskú devätnástku, na najvyššej úrovni však doteraz nereprezentoval.

Macedónsko je súperom Slovenska v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska. V novembrovom vzájomnom dueli zvíťazili Slováci v Skopje 2:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #mfk košice #Uroš Matič