Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea zradila obrana. A dlhoročná ikona

Najlepšia obrana v lige dostala veľkú príučku. Najväčšou devízou futbalistov londýnskej Chelsea je už niekoľko rokov defenzíva.

02.01.2015 12:00
Frank Lampard Foto: ,
Frank Lampard sa ospravedlňuje po strelenom góle do bránky Chelsea.
debata

Mužstvo zo Stamford Bridge inkasovalo najmenej gólov v minulom ročníku Premier League a rovnakou bilanciou sa pýšilo aj do uplynulého kole aktuálnej sezóny. V mestskom derby s Tottenhamom však jeden z najvážnejších ašpirantov na titul v obrannej činnosti skolaboval. Inkasoval päťkrát a po druhý raz v sezóne prehral – tentokrát divokým výsledkom 3:5 (0:2).

„Moji obrancovia dnes urobili príliš veľa chýb. Nevedeli si poradiť s rýchlosťou ani silou súpera. K našej prehre však prispel aj rozhodca, ktorý nás obral o jednoznačný pokutový kop,“ posťažoval sa na tlačovej besede José Mourinho, tréner Chelsea.

Portugalčan nie je na taký vysoký počet gólov v bránke svojho mužstva zvyknutý. Napriek tomu, že trénoval v Portugalsku, Taliansku či Španielsku a na lavičkách sedí už štrnásť sezón, prizeral sa z nej päťgólovému prídelu len po druhý raz v kariére. V ligovom zápase zažil podobné sklamanie len v roku 2010, keď Real Madrid podľahol v slávnom El Clásicu Barcelone 0:5.

Tak, ako pred štyrmi rokmi, aj teraz to znamená pre Mourinhov tím veľké komplikácie v boji o titul. Na Londýnčanov sa totiž bodovo dotiahol Manchester City. Obhajca titulu má s Chelsea taktiež rovnaké skóre i počet nastrieľaných gólov. V Anglicku tak vznikla kuriózna situácia. Na čele jednej z najlepších súťaží sveta sú dvaja rivali, čo sľubuje pred druhou polovicou ligy mimoriadnu drámu.

„Všetko je teraz otvorené. V menšej výhode je súper, ktorý zlikvidoval náš náskok,“ tvrdí Mourinho. „Momentálny počet bodov nie je podstatný. Najdôležitejšie je, kto ich bude mať najviac po poslednom kole,“ vraví Manuel Pellegrini, kouč City. Jeho zverenci si v uplynulom kole poradili so Sunderlandom 3:2 (všetkých päť gólov padlo medzi 57. a 73. minútou).

Zaujímavosťou je, že o víťazný gól Manchestru sa postaral Frank Lampard. Dlhoročná ikona Chelsea sa v lete po trinástich rokoch rozlúčila so Stamford Bridge a zamierila do americkej MLS. New York City však vyhovel požiadavke City a uvoľnil bývalého anglického reprezentanta na polročné hosťovanie. To sa napokon predĺži až do konca sezóny. „Je pre nás mimoriadne dôležitý. Som rád, že s nami zostane aj naďalej,“ vyjadril sa na adresu 36-ročného stredopoliara Pellegrini.

Zatiaľ čo v Manchestri sú z Lampardovho rozhodnutia nadšení, v New Yorku vyvolalo obrovské sklamanie. Najmä u fanúšikov. „Odsudzujeme jeho krok. Mnoho ľudí si kúpilo permanentku len preto, že chcelo vidieť Lamparda,“ napísal vo svojom vyhlásení newyorský fanklub.

Na rozdiel od neho, sú priaznivci v Manchestri spokojní. Aj vďaka Lampardovi sú totiž City o krok bližšie k obhajobe titulu, čo sa v 120-ročnej histórii klubu dosiaľ nepodarilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #José Mourinho #Frank Lampard