Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho našiel vinníka prehry: podávači lôpt a diváci v Newcastli

Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho po prvej porážke v sezóne nešetril kritikou.

06.12.2014 18:34
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho počas zápasu v Newcastli.
debata

Po zápase v Newcastli, ktorý londýnsky celok prehral 1:2 a prišiel o 23 zápasov dlhú sériu neporaziteľnosti, portugalský kouč obvinil domáce podávača lôpt i fanúšikov zo zdržiavania.

„Myslím, že rozhodca namiesto šiestich minút mohol pokojne nastaviť dvadsať,“ citovala Mourinha agentúra Reuters. „Ale rozhodca môže ovplyvniť len to, čo sa deje na ihrisku. Nemôže potrestať podávača lôpt, ktorý sa vyparí, nemôže potrestať fanúšikov, ktorí nevracajú loptu, a nemôže potrestať človeka, ktorý hodí na ihrisko druhú loptu,“ dodal.

„Jedna vec je zdržiavať na ihrisku. Keď napríklad držíte loptu, idete s ňou k zástavke a vybojujete roh, priamy kop, alebo keď sa brankár neponáhľa s rozohrávkou. To je v poriadku,“ uviedol Mourinho. „Keď sa ale niečo podobné deje mimo ihriska, to už je zle a na najvyššej úrovni by sa to stávať nemalo,“ dodal.

Newcastlu zariadil dvojgólové vedenie Papisse Cissé, na ktorého dokázal zareagovať až sedem minút pred koncom Didier Drogba. „Mali sme smolu. Len jeden tím chcel hrať futbal, druhý len nakopával lopty a dvakrát mu to vyšlo. Potom už sme museli doháňať a takmer sa nám to podarilo. Som na hráčov pyšný,“ povedal Mourinho.

Chelsea po porážke dala šancu Manchestru City, aby v prípade výhry nad Evertonom znížil jej vedenie v tabuľke na tri body. „Stále sme prví, a keby ste sa spýtali zvyšných 19 tímov, či chcú byť v našej situácii, tak povedia, že áno. Ale prvý môže byť len jeden, a to je Chelsea,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Chelsea FC