Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kto chce len úspechy, nech je fanúšik Bayernu, odkazuje Klopp

Od roku 2008 trénuje Jürgen Klopp futbalistov Borussie Dortmund, ale takú výsledkovú mizériu ako teraz s týmto tímom ešte nezažil.

02.12.2014 07:46
klopp, dortmund, radosť Foto: ,
Takto sa Jürgen Klopp tešil so svojimi zverencami z postupu do osemfinále Ligy majstrov.
debata

Namiesto toho, aby Borussia naháňala Bayern v boji o líderskú pozíciu v I. bundeslige, obsadili žlto-čierni v tabuľke opačný pól tabuľky – po prehre vo Frankfurte (0:2) sa ocitli na samom dne. Na konte majú iba 11 bodov z 13 zápasov. Klopp sa snaží veci pomenovať pravými názvami, ale v žiadnom prípade nezúfa.

"Situácia zašla ďalej, než som bol schopný si priznať. Napriek tomu zostávam v prednej línii a neutekám preč. Som bojovník a tiež lepší tréner ako napríklad v roku 2012. Len tá tabuľka to zatiaľ nechce ukázať,“ zasmial sa Klopp počas pondelkového stretnutia s fanúšikmi v tanečnej sále hotela Frankfurter Hof. K množiacim sa prejavom nespokojnosti fanúšikov podotkol: "Rozumiem kritike a pískaniu, to je ľudské. Na druhej strane to môže byť aj kontraproduktívne. Ako keď v škole nezvládnete skúšku a niekto o vás povie, že ste sprostý.“

Klopp si pripravil aj zaujímavý odkaz pre všetkých, ktorých nenapĺňa súčasná hra Borussie. "Ak chcete byť kontinuálne úspešní, staňte sa fanúšikom Bayernu,“ uviedol 47-ročný Klopp. Počas svojho pôsobenia na lavičke Dortumundu vybojoval pre tento klub dva majstrovské tituly v I. bundeslige, stal sa víťazom Nemeckého pohára aj domáceho superpohára. V Lige majstrov sa pred dvoma rokmi dostal až do finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Borussia Dortmund #Jürgen Klopp