Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dortmund klesol na posledné miesto. Neodstúpim, povedal Klopp

Pohľad na tabuľku nemeckej futbalovej bundesligy je trocha nečakaný. Kým postavenie prvého Bayernu Mníchov sa očakávalo, posledná priečka po trinástich kolách Borussie Dortmund vonkoncom nie.

01.12.2014 10:50
Jürgen Klopp Foto:
Jürgen Klopp.
debata

Úradujúci vicemajster sa dostal doma do krízy, ale v Lige majstrov predvádza spanilú jazdu a už po štyroch zápasoch skupiny bol v osemfinále. V bundeslige Borussia získala z ostatných piatich stretnutí len sedem bodov, v nedeľu prehrala vo Frankfurte (0:2).

Kouč Jürgen Klopp sa napriek nepriaznivým výsledkom nechystá odstúpiť. „Nemôžem len tak odísť, kým za mnou niekto nepríde a nepovie, že má za mňa náhradu. Mám tu zodpovednosť za tím a za výsledky. Ak by to bolo všetko iba o šťastí a zmena by ho vrátila mužstvu, okamžite by som odišiel a nestál v ceste. Nie je to však také jednoduché. Zatiaľ nikto neprišiel a nepovedal mi, že máme niekoho, kto je lepší,“ uviedol po zápase vo Frankfurte tréner Klopp.

Kouč má v Dortmunde veľmi silnú pozíciu a vedenie klubu ho pravdepodobne neodvolá. Podporu má aj od hráčov. V mužstve však momentálne nevládne ideálna nálada. „Atmosféra je na bode mrazu. Je to veľmi ťažké, vo Frankfurte to bol pre nás trpký zápas,“ uviedol stredopoliar Sven Bender.

Vo Frankfurte inkasovala Borussia aj zvláštny gól, ktorý bol výsledkom nedorozumenia medzi obrancom Matthiasom Ginterom a brankárom Romanom Weidenfellerom. Ich zlú komunikáciu využil na presný zásah na 2:0 Haris Seferovič. „Dáme si tento gól do našej vitríny kuriozít. Chápem, že teraz novinári myslia na články o mojom odvolaní, som zodpovedný za výsledky,“ dodal Klopp.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Jürgen Klopp