Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes prijal ponuku San Sebastiánu, pretože hrá najlepšiu ligu na svete

Tréner David Moyes prijal ponuku viesť futbalistov Realu Sociedad San Sebastiánu, pretože ho baskický klub ako jediný zaujal a španielsku ligu považuje za najlepšiu na svete.

14.11.2014 15:07
David Moyes Foto: ,
Tréner David Moyes so šálom svojho nového zamestnávateľa zo San Sebastiánu.
debata

Päťdesiatjeden­ročnému Škótovi vraj predchádzajúci nevydarený angažmán v Manchestri United sebavedomie neznížil.

Moyes v minulej sezóne nedokázal na lavičke „červených diablov“ nadviazať na legendárneho predchodcu Alexa Fergusona a v apríli ho po mimoriadne zlých výkonoch odvolali. United pod jeho vedením prekonali niekoľko negatívnych rekordov. Po polročnej pauze bývalý kouč Evertonu na začiatku týždňa prevzal Real Sociedad.

„Mal som niekoľko ponúk trénovať v Premier League a hovoril som s klubmi v niekoľkých krajinách. K srdcu mi prirástol len Sociedad. Vďaka nemu som dostal šancu trénovať v La Lige,“ povedal Moyes počas svojej prezentácie.

Španielsku najvyššiu súťaž považuje za kvalitnejšiu ako anglickú. „Je to najlepšia liga na svete. Podľa mňa na tróne vystriedala Premier League kvôli svojim hráčom a aj faktu, že španielske tímy sa pravidelne dostávajú do finále Ligy majstrov a Európskej ligy,“ uviedol niekdajší obranca.

Napriek veľkej kritike v Manchestri o svoju trénerskú sebadôveru neprišiel a teší sa na novú výzvu. „Nikdy som nemal o sebe pochybnosti a vždy som mal ambície trénovať v zahraničí. Dobre som si za šesť mesiacov odpočinul a teraz sa teším na novú úlohu,“ dodal Moyes. Prvýkrát povedie San Sebastián 22. novembra v ligovom zápase proti Deportivu La Coruňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Moyes #San Sebastián