Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hannover ukončil domácu sériu Herthy. Mrzí to kvôli fanúšikom, vraví Pekarík

Futbalistom Herthy BSC Berlín sa v piatok nepodarilo predĺžiť domácu víťaznú sériu, keď v 11. kole I. bundesligy podľahli na Olympijskom štadióne Hannoveru 96 výsledkom 0:2 (0:1).

08.11.2014 11:18
Germany Bundesliga Soccer Foto: ,
Peter Pekarík z Herthy Berlín atakuje Leonarda Bittencourta z Hannoveru (v čiernom).
debata

V predchádzajúcich troch vystúpeniach na domácej pôde dokázali zverenci trénera Josa Luhukaya zdolať VfL Wolfsburg (1:0), VfB Stuttgart (3:2) a Hamburger SV (3:0). Štvrtý úspešný zápas však už nepridali.

„Je mi to ľúto najmä kvôli našim fanúšikom. Predtým sme trikrát vyhrali a verili sme, že sa nám dnes tiež podarí zvíťaziť. Škoda, že sa tak nestalo. Mrzí ma to,“ uviedol pre klubovú televíziu Peter Pekarík.

Slovenský reprezentačný bek odohral na pravom kraji obrany odohral celé stretnutie. Príčiny ukončenia série svojho mužstva zhrnul pre Hertha TV nasledovne: „Inkasovali sme dva ľahké góly a potom sme to už mali veľmi náročné, lebo hannoverská defenzíva stála na pevných nohách. Hostia hrali dobre v obrannom bloku a nám sa smerom dopredu ťažko presadzovalo.“

Peter Pekarík odohral celý zápas.

Pre berlínskych futbalistov to bol vrátane vystúpenia v DFB-Pokali tretí duel za sebou, v ktorom odchádzali z ihriska ako zdolaní. V tabuľke I. bundesligy im patrí 13. priečka so ziskom 11 bodov.

Naopak, Hannoverčania si vďaka gólom Francúza Jimmyho Brianda zo 44. min a japonského stredopoliara Hirošiho Kijotakeho zo 76. min pripísali na konto tretie víťazstvo za sebou, čo ich vynieslo na 4. priečku tabuľky najvyššej nemeckej súťaže. V doterajších 11 ligových dueloch však skórovali len deväťkrát, pričom prvýkrát od polovice septembra, keď zdolali Hamburger SV 2:0, strelili aspoň dva góly.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík #Hannover