Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počítal s rokom či dvoma. Futbalista však dostal 50-ročný trest!

Vo švajčiarskom futbale padol nevídaný päťdesiatročný trest pre hráča za napadnutie rozhodcu.

01.11.2014 14:48
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (6)

Dvadsaťosemročný Ricardo Ferreira z druhej najnižšej súťaže v krajine si dištanc vykoledoval za incident po skončení májového súťažného zápasu medzi jeho tímom Portugal Futebol Clube a SC Worb (0:1).

Podľa denníka Blick vzal Ferreira po záverečnom hvizde loptu a zblízka ju plnou silou kopol rozhodcovi do tváre. Keď za to dostal červenú kartu, otraseného arbitra ešte polial vodou a vyprevadil ho nadávkami najhrubšieho zrna. Výsledkom disciplinárneho konania je trest na neurčitú dobu, ale pretože zväzový softvér vyžaduje vyplnenie konca zákazu činnosti, bola do počítača zanesená najdlhšia možná doba. A podľa toho mu trest vyprší 5. júna 2064.

„To s tou loptou nebolo vôbec úmyselné. Tej vody a tých nadávok ľutujem,“ povedal denníku Ferreira. S trestom nesúhlasí. „Počítal som s rokom alebo dvoma. Ale 50 rokov? U rozhodcov a zväzu som hold známa firma,“ dodal hráč, ktorý má za sebou celú sériu podobných disciplinárnych previnení.

„V roku 2009 vyrazil rozhodcovi z úst píšťalku, za to dostal 12 mesiacov. K tomu pre rôzne násilnosti voči protihráčom a urážky rozhodcov pauzoval 45 zápasov. Takýchto hráčov na ihriskách mať nechceme,“ konštatoval zväzový právnik Robert Breiter.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #Ricardo Ferreira