Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak chcú byť United úspešní, potrebujú na posily ďalších 100 miliónov

Manchester United bude musieť minúť za posily ďalších 100 miliónov libier, ak chce znovu pomýšľať na zisk trofejí. Vyhlásil to bývalý obranca klubu Phil Neville v reakcii na sobotňajšiu prehru 3:5 s futbalistami Leicesteru.

23.09.2014 11:51
Manchester United. Foto: ,
Futbalisti Manchestru United.
debata

„Viem, že United už minuli 150 miliónov libier,“ povedal Neville v rozhovore pre BBC Radio 5. „Myslím, že to bude chcieť v ďalších dvoch prestupových obdobiach podobnú sumu, možno 100 miliónov, kým budú môcť vôbec pomýšľať na titul,“ vyhlásil.

Fanúšikovia si pritom po minulej mizernej sezóne veľa sľubovali od príchodu trénera Louisa van Gaala, ktorý v letnej pauze do klubu priviedol drahé posily Ángela di Maríu, Andera Herrera a Daleyho Blinda spolu s obrancami Marcosom Rojom a Lukom Shawaom, na hosťovanie navyše získal kanoniera Radamela Falcaa. United sa ale aj v úvode nového ročníka trápia a po piatich kolách sú v lige s jedinou výhrou a piatimi bodmi na 12. mieste.

Podľa Nevilla je v mužstve stále niekoľko dôležitých postov, ktoré potrebujú posilniť. „Pozícia stredného obrancu je myslím kľúčová. Vyriešiť bude treba aj stred zálohy,“ vypočítal slabiny tímu. Na pozícii stredného obrancu odohral všetky zápasy v sezóne dvadsaťročný Tyler Blackett, v dueli s Leicesterom sa ale veľa trápil a nakoniec bol aj vylúčený.

Vedeniu klubu Neville nevyčíta, že žiadneho vhodného hráča v lete nezískalo. „Tím potrebuje kvalitu, nie nejakých priemerných hráčov, ale svetovú triedu. A strední obrancovia extratriedy jednoducho nie sú len tak k dispozícii,“ konštatoval. Verí, že Chris Smalling a Phil Jones do potrebnej kvality dorastú. „Nakúpili veľa zahraničných hráčov, nezbavujme sa anglického základu,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Phil Neville