Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľahko na cvičisku, ťažko na bojisku. Červení diabli prehrali hneď v I. kole

Futbalisti Manchestru United vstúpili do novej sezóny anglickej ligy domácou prehrou 1: 2 so Swansea a pokazili tak premiéru trénerovi Louisovi van Gaalovi.

16.08.2014 15:52 , aktualizované: 20:46
Louis van Gaal Foto: ,
Louis van Gaal zdraví fanúšikov Manchestru pred úvodným zápas Premier League.
debata

Prehru neodvrátil ani gólom nožničkami kapitán Wayne Rooney. V príprave pritom Manchester vyhral všetkých šesť zápasov pod holandským koučom.

Van Gaal, ktorý sa United ujal po zisku bronzových medailí na MS s Holandskom, nasadil do základnej zostavy hneď dvoch odchovancov Blacketta a Lingarda, ktorí si odbili debut v Premier League. Predovšetkým Lingarda bolo veľmi vidieť, ale už po 20 minútach sa zranil a prenechal miesto Januzajovi.

Krátko na to Manchester inkasoval po strele Ki Song-Junga. Krátko po zmene strán vyrovnal Rooney, keď sa po štandardnej situácii položil v malom vápne do centra akrobatickým spôsobom. Pre Rooneyho to bol už 159. ligový gól za Manchester, čo je rovnaké číslo, aké dosiahli legendy United Eric Cantona, David Beckham a Roy Keane dohromady.

Následne Rooney mohol strhnúť vedenie na stranu Manchestru, ale z priameho kopu trafil len spojnicu brvna a tyče. Naopak šesť minút na to rozhodol o výhre waleského celku Islanďan Sigurdsson.

Ďalší z kandidátov na majstrovský titul Arsenal Londýn zdolal Crystal Palace 2:1, hoci aj „kanonieri“ prehrávali – v 35. min po góle bývalého kapitána Fulhamu Breda Hangelanda. Zvrat v stretnutí priniesli góly Laurenta Koscielného a Aarona Ramseyho, pričom obaja skórovali v nadstavenom čase jednotlivých polčasov.

Okrem „The Gunners“ v sobotu neuspel žiaden domáci tím. Tottenhnam uspel na Boleyn Ground, kde hráva svoje domáce stretnutia West Ham, hoci mal 34 minút o jedného hráča v poli menej. Víťazný gól „kohútov“ strelil v tretej minúte nadstaveného času stopér Eric Dier. Premožiteľ Trenčína v 3. predkole Európskej ligy UEFA Hull City zvíťazil na trávniku Queens Park Rangers 1:0 gólom Jamesa Chestera.

Manchester United – Swansea City 1:2 (0:1)
Góly: 53. Rooney – 28. Ki Sung-jueng, 72. Sigurdsson

Arsenal Londýn – Crystal Palace 2:1 (1:1)
Góly: 45.+ Koscielny, 90.+ Ramsey – 35. Hangeland

Leicester City – Everton 2:2 (1:2)
Góly: 22. Ulloa, 86. Wood – 20. McGeady, 45. Naismith

Queens Park Rangers – Hull City 0:1 (0:0)
Gól: 52. Chester

Stoke City – Aston Villa 0:1 (0:0)
Gól: 50. Weimann

West Bromwich Albion – Sunderland 2:2 (1:1)
Góly: 42. a 74. Berahino (prvý z pok. kopu) – 5. L. Cattermole, 85. S. Larsson

West Ham United – Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Gól: 90.+ Dier, ČK: 63. J. Collins – 29. Naughton

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Swansea #Louis van Gaal