Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Breznaníka s Nešporom spájajú po príchode do Sparty hriechy minulosti

Nie je to tak dávno, čo mali Martin Nešpor s Michalom Breznaníkom na svedomí škaredé zranenia futbalistov Sparty a ich prestup na Letnú by asi nepripadal do úvahy. Lenže čas zahojí všetky rany a obaja teraz patria k posilám tímu z Letnej.

18.06.2014 16:55
Michal Breznaník Foto:
Michal Breznaník.
debata

Ako prvý zamieril do Sparty dvadsaťosemročný Breznaník, ktorý sa na zmluve s českým šampiónom dohodol už koncom apríla. Do Sparty ho sprevádzala tri roky stará spomienka na prípravný halový turnaj, kde zlomil nohu Ladislavovi Krejčímu.

„Hrám tvrdo, ale myslím, že nie som zákerný hráč,“ povedal po dnešnom začatí prípravy na Strahove Breznaník, ktorý sa v minulosti kvôli incidentu dostal do konfliktu so sparťanskými fanúšikmi aj hráčmi. „S Láďom aj ostatnými chalanmi z tímu som si to vyjasnil. Ospravedlnil som sa a povedali sme si, že to je za nami,“ dodal.

„Pred príchodom som sa o tom bavil aj s trénerom Lavičkom a viem, že to pre mňa nebude ľahké,“ dodal bývalý hráč Liberca, Slovana Bratislava a Permu. „Niektorí fanúšikovia sa na mňa asi stále hnevajú, ale dúfam, že budem hrať tak, aby som si ich získal na svoju stranu.“

S čistým štítom na Letnú nejde ani Nešpor, s ktorým sa pred dvoma rokmi zrazil vtedajší útočník Sparty Václav Kadlec a s prerazenou čelnou kosťou skončil v nemocnici. „Je to minulosť, Vencovi som sa ospravedlnil a už by som sa k tomu nechcel vracať, pretože to by som sa z toho musel zblázniť,“ povedal dvadsaťštyriročný Nešpor.

„Ale je pravda, že po prestupe na Letnú mi to otec s priateľkou pripomenuli a uťahovali si zo mňa," pridal bývalý hráč Mladej Boleslavi, ktorý by si vraj bez toho na incident s Kadlecom ani nespomenul. „Keď som počul, že sa o mňa zaujíma Sparta, tak prvé, čo ma napadlo, bolo, že by som si mohol zahrať Ligu majstrov,“ vyhlásil.

Hriechy z minulosti ale nejdú len tak zmazať a podľa Breznaníka tak aspoň spolu s Nešporom majú spoločnú tému. „Dneska sme sa videli prvýkrát, takže sme to prebrať nestihli, ale určite na to príde reč,“ povedal slovenský stredopoliar. „No a tiež dúfam, že mi aspoň pomôže zmierniť hnev fanúšikov,“ dodal s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Michal Breznaník