Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Xavi mení po 723 zápasoch Barcelonu za Katar

Už nielen do FC Chelsea odchádzajúci Cesc Fábregas, ktorý sa preriekol pred médiami, ale aj tréner Al Arabi Dan Petrescu potvrdil, že futbalovú Barcelonu po 723 vystúpeniach v drese jej A-tímu opúšťa aj kapitán Xavi Hernández.

18.06.2014 11:53
Xavi Foto:
Gólová oslava v podaní kapitána Xaviho.
debata

Tridsaťštyriročná duša stredu poľa (nar. 25. januára 1980) mieri do Kataru napriek platnej zmluve s „blaugranas“, ktorí však sú ochotní uvoľniť ho aj zadarmo.

„Podpísali sme s ním predbežnú dohodu. V tejto chvíli je však vzhľadom na prebiehajúci svetový šampionát náročné potvrdiť prestup,“ uviedol v televízii Digisport rumunský kouč Petrescu.

Xaviho futbalové parády

Xavi je odchovancom slávnej mládežníckej akadémie La Masia a počas dlhoročnej úspešnej kariéry sa stal najdekorovanejším hráčom španielskej futbalovej histórie. Rodák z Terrassy si debut v drese Kataláncov odkrútil 18. augusta 1998 vo finále národného superpohára, v Primera División zažil krst ohňom 3. októbra toho istého roka.

Odvtedy sa v jej drese radoval zo siedmich ligových titulov či troch prvenstiev v Lige majstrov. V drese španielskej reprezentácie sa stal majstrom sveta 2010 a dvojnásobným európskym šampiónom (2008, 2012).

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Xavi