Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čontofalský kandiduje v Česku na cenu. Za najlepší zákrok sezóny

Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský ašpiruje na najkrajší zákrok sezóny v najvyššej českej súťaži.

06.06.2014 15:53
24. Kamil Čontofalský Foto:
Kamil Čontofalský.
debata

Gólman Slavie Praha predviedol jeden zo siedmich zákrokov, ktoré sa dostali do ankety na spravodajskom portáli iDnes.cz.

V domácom dueli proti Duke Praha (2:1) sa 36-ročný Košičan predviedol parádnym reflexom pri nechcenom zakončení spoluhráča Milana Škodu. Ten chcel odkopnúť loptu, ale trafil ju tak nešikovne, že z toho bola nebezpečná situácia.

Slovenský brankár však stihol okamžite zareagovať – loptu najprv vyrazil a následne aj poslal do bezpečia, keď sa vznášala naspäť smerom za bránkovú čiaru. „Zošívaní“ si aj vďaka tomuto zákroku udržali vedenie a pripísali si jedno z ôsmich víťazstiev v nedávno skončenom ligovom ročníku.

Slavia, ktorá obsadila 13. pozíciu a zachránila sa až v záverečnom kole, ani Čontofalský nemali dobrú sezónu. Bývalý brankár Zenitu Petrohrad či AEL Limassol nastúpil len v šiestich stretnutiach. Veľkú časť sezóny vynechal pre bizarné zranenie – pri práci na záhrade si sekol sekerou do nohy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Kamil Čontofalský