Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooney predĺžil zmluvu s United, týždenne zarobí 300 tisíc

Anglický futbalista Wayne Rooney sa dohodol na predĺžení zmluvy s Manchestrom United. Dvadsaťosemročný útočník podpísal nový kontrakt, ktorý ho v klube udrží najbližších päť a pol roka.

21.02.2014 21:23
Wayne Rooney Foto:
Wayne Rooney.
debata (2)

Podľa informácií BBC Rooney týždenne zarobí 300 tisíc libier.

Doterajšia zmluva Rooneymu zaisťovala príjem 250 tisíc libier týždenne a vypršať mala budúci rok. Pred začiatkom tejto sezóny anglický reprezentant požiadal o prestup, napokon sa však aj napriek zhoršeným výsledkom United v tomto ročníku dohodol s klubom na predĺžení dlhodobej spolupráce.

Rooney do United prišiel v roku 2004 z Evertonu a 208 gólmi prispel okrem iného k zisku piatich majstrovských titulov a triumfu v Lige majstrov v roku 2008. Len 42 gólov mu chýba na prekonanie historicky najlepšieho strelca klubu Bobbyho Charltona.

Anglického strelca od podpisu neodradil ani fakt, že Manchestru pravdepodobne unikne účasť v budúcej sezóny Ligy majstrov. „Nebola to pre mňa kľúčová vec. Klub ide určitým smerom, ak sa nepodarí dostať sa do Ligy majstrov v tejto sezóne, budeme silnejší v tej ďalšej a podarí sa to. A nesmieme zabúdať, že šanca je aj v tomto ročníku,“ uviedol Rooney na svojom webe.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Wayne Rooney #nová zmluva