Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladý Slovák zažil skvelý debut v škótskej lige. Dal dva góly

Slovenský defenzívny stredopoliar Filip Kiss má za sebou úspešnú premiéru v drese škótskeho prvoligového futbalového klubu Ross County.

12.01.2014 13:28
Filip Kiss Foto:
Filip Kiss ešte v drese Slovana.
debata

Dvadsaťtriročný dunajskostredský rodák strelil pri debute v sobotňajšom ligovom dueli na ihrisku St. Patrick Thistle dva góly. Bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov najprv v 23. min otvoril skóre a v 76. min vyrovnal na konečných 3:3.

Kissova premiéra v tíme „Staggies“ však mohla trvať len niekoľko minút, pretože si v úvode trochu poranil lýtkový sval. „Myslel som si, že budem striedať. Rozhodol som sa pokračovať a sval sa uvoľnil, takže som rád, že som vydržal na ihrisku takmer do konca. Získali sme bod proti kvalitnému súperovi,“ uviedol pre BBC kmeňový hráč Cardiff City, ktorý prišiel do Ross County na hosťovanie do konca sezóny.

Odchovanec Interu Bratislava prestúpil do Škótska po tom, ako nedostával v Cardiffe po postupe do Premier League príležitosti. Naposledy sa v drese „Bluebirds“ objavil takmer pred rokom v FA Cupe proti Macclesfieldu.

„Aj to je dôvod, prečo som sa na konci cítil trochu unavený. Je veľmi frustrujúce nehrať v A-tíme najmenej rok, viac som už jednoducho nemohol vyčkávať. Ak sa chcem dostať na najvyššiu možnú úroveň, musím podávať najlepšie výkony a strieľať góly. Som rád, že som dostal túto príležitosť v Ross County. Škótsky futbal je trochu viac fyzickejší, než som predpokladal,“ dodal Kiss, ktorého v sobotu stiahol tréner Derek Adams z trávnika až v nadstavenom čase.

Ross County je po 21 odohraných zápasoch na predposlednom 11. mieste škótskej The Premiership, najbližšie sa predstaví v sobotu 18. januára doma v ligovom súboji proti Dundee United.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ross County #Filip Kiss