Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kríza Manchestru United pokračuje. Moyes: Hráme aj proti rozhodcom

Futbalisti Manchestru United v poslednej období nehrajú len proti súperom, ale aj proti rozhodcom. Tak sa vyjadril po utorkovej pohárovej prehre 1:2 v Sunderlande tréner obhajcu anglického titulu David Moyes, ktorého zverenci prvýkrát od roku 2001 prehrali tri súťažné stretnutie za sebou.

08.01.2014 10:48
David Moyes Foto: ,
Tréner Manchestru United David Moyes.
debata

„Momentálne musíme hrať proti rozhodcom rovnako ako proti súperom. Je to naozaj hrozné, vlastne sa im už začíname smiať,“ uviedol Moyes po úvodnom semifinále Ligového pohára.

Arbiter Andre Marriner ocenil kontakt Toma Cleverleyho s domácim Adamom Johnsonom po porade s asistentom penaltou pre Sunderland, z ktorej v 64. minúte rozhodol Fabio Borini. Johnson podľa Moyes svoj pád nafilmoval. „Za rovnaký zákrok dostal nedávno náš hráč žltú kartu. Je na rozhodcoch, ako takú situáciu vyhodnotí,“ konštatoval škótsky kouč.

Zostrih zápasu Sunderland - Manchester United

Jeho mužstvo proti aktuálne poslednému celku Premier League vraj nehralo zle. „Musíme zdvihnúť hlavy a pokračovať, neboli sme až takí hrozní. Dostali sme strašný prvý gól z priameho kopu, ktorý malo odpískať pre nás. Bolo to príšerné rozhodnutie,“ vyhlásil Moyes.

Verí, že United zvládnu 22. januára domácu odvetu so Sunderlandom a postúpia do finále Ligového pohára. Jeho zisk by mohol byť náplasťou na zatiaľ nevydarenú sezónu. United totiž v nedeľu vypadli z tretieho kola Anglického pohára po prehre so Swansea a v Premier League strácajú zo siedmeho miesta na vedúci Arsenal 11 bodov.

Ani legenda Manchestru United Ryan Giggs... Foto: Reuters, NIGEL RODDIS
Ryan Giggs Ani legenda Manchestru United Ryan Giggs nezabránil prehre so Sunderlandom.

„Hrá sa na dva zápasy a ja sa naozaj teším na odvetu. Naši fanúšikovia boli neuveriteľní a úžasne nás povzbudzovali. Hráči podali dobrý výkon, ale nebolo to poznať na výsledku,“ povedal bývalý kouč Evertonu, ktorý v lete nahradil legendárneho Alexa Fergusona." Nabudúce urobíme všetko, čo vieme, aby sme uspeli. Cítim, že to nie je ďaleko," dodal Moyes.

United predtým v lige prehrali s Tottenhamom a Swansea. Odveta je na programe 20. januára v Manchestri.

Anglický Ligový pohár – semifinále (prvý zápas):
Sunderland – Manchester United 2:1 (1:0)
Góly: 45. Giggs (vl.), 64. Borini (z pok. kopu) – 52. Vidič

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes #Capitol One Cup