Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jubilant Ronaldo venoval góly Eusébiovi a pôjde na Zlatú loptu

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo v pondelok strelil 400. gól v kariére a svoje dva zásahy za Real Madrid v zápase španielskej ligy so Celtou Vigo (3:0) venoval v nedeľu zosnulému krajanovi Eusébiovi.

07.01.2014 11:21
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Dvadsaťosemročný kanonier sa tiež rozhodol, že na budúci pondelok navštívi galavečer FIFA, kde bude hlavným favoritom na zisk Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka 2013.

„Góly sú pre Eusébia. Boli sme si veľmi blízki a veľmi mi pomohol. Je pre mňa legendou. Nedeľa bola smutným dňom,“ uviedol po zápase Ronaldo. „Oceňujem, aký hold mu vzdal štadión aj celé Španielsko. Je veľmi dôležité cítiť vrelosť Španielska a zvyšku sveta,“ doplnil kapitán portugalskej reprezentácie.

Pozrite si výkon Cristiana Ronalda v zápase proti Celte Vigo.

Proti Celte prvýkrát trafil v 82. minúte, v tretej minúte nadstavenia potom uzavrel skóre jubilejným 400. gólom – 230 ich dal za Real, 118 za Manchester United, päť za Sporting Lisabon a 47 za národný tím. Ofenzívna hviezda potrebovala na dosiahnutie tejto méty 653 zápasov, gól dala 109 rôznym tímom a na 87 rôznych štadiónoch. Hneď 332 zásahov docielil Ronaldo z vnútra pokutového územia.

Rodák z Funchalu sa tiež rozhodol navštíviť galavečer FIFA v Zürichu. Doteraz uvažoval, že sa pondelňajšieho ceremoniálu nezúčastní. K tomu ho prinútilo novembrové vyjadrenia šéfa FIFA Seppa Blattera, ktorý Ronalda zosmiešňoval a označil za generála na ihrisku.

„Môžem povedať iba to, že idem na galavečer,“ vyhlásil stručne Ronaldo, ktorý má veľkú šancu získať druhýkrát Zlatú loptu. Víťaz ankety z roku 2008 je favorizovaný pred ďalšími finalistami Franckom Ribérym a Lionelom Messim.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #zlatá lopta FIFA #Eusébio