Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z tábora Sparty unisono: Vrbov odchod Plzeň neoslabí

Z tábora českého futbalového klubu AC Sparta Praha zaznievajú hlasy, že ani po blížiacom sa odchode trénera Viktorie Plzeň Pavla Vrbu k národnému tímu ČR to nebudú mať "rudí" ľahšie v boji o majstrovský titul v Gambrinus lige 2013/2014.

21.11.2013 20:57
debata (1)
Pavel Vrba. Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
pavel vrba Pavel Vrba.

„Za seba môžem povedať, že pre Plzeň to je zásadná zmena, ale nemyslím si, že by to pre nás mala byť výhoda,“ cituje portál iDnes.cz slová kormidelníka Sparty Vítězslava Lavičku, ktorý ďalej poznamenal: „Nemyslím si, že Vrbov odchod by mal byť činom, ktorý by mohol Viktoriu rozhodiť.“

Po 14 kolách najvyššej českej futbalovej súťaže má Sparta Praha na čele tabuľky päťbodový náskok pred úradujúcim majstrom a najväčším konkurentom z Plzne (36, resp. 31 bodov). Na „viktoriánov“ čakajú ešte duely v Brne a doma s Příbramom, Sparta má ťažší záver jesene: doma privíta Mladú Boleslav a potom nastúpi v Jablonci. Spomenutý sobotňajší zápas s Mladou Boleslavou sa uskutoční aj ako súčasť osláv 120. výročia od založenia klubu. „Plzni odíde tréner Vrba, ale káder zostane. Na mužstvo to nebude mať veľký vplyv. Keď chceme dať Sparte najkrajší darček k výročiu, bude nás to stáť ešte veľa síl,“ poznamenal sparťanský kapitán David Lafata.

Pavel Vrba úspešne viedol Plzeň od októbra 2008, dvakrát priviedol tím k českému titulu a rovnako dvakrát do skupinovej fázy Ligy majstrov. S mužstvom získal domáci pohár aj superpohár. V minulosti na Slovensku sedel na lavičke Púchova a Žiliny a mal ponuku trénovať reprezentáciu SR. Teraz využil výstupnú klauzulu vo svojej zmluve a k 15. decembru skončí vo funkcií kouča Viktorie Plzeň. Od januára 2014 prevezme českú reprezentáciu.

Sparta Praha získala naposledy domáci majstrovský primát v roku 2010 a v najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaži sa predstavila pred dlhými ôsmimi rokmi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Sparta Praha #Plzeň #boj o titul #vrba