Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba trénerom Česka? Ak Plzeň dostane 8 miliónov, prečo nie

Tréner Pavel Vrba sa možno napokon stane kormidelníkom českej futbalovej reprezentácie.

12.11.2013 10:27
Pavel Vrba Foto:
Pavel Vrba.
debata

Napriek nesúhlasu šéfa jeho doterajšieho zamestnávateľa Viktorie Plzeň Tomáša Paclíka je bývalý bývalý kouč MŠK Žilina pripravený prijať ponuku predsedu Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Miroslava Peltu. Kľúčom k jeho angažmánu je výstupná klauzula v zmluve s Plzňou vo výške 8 miliónov českých korún.

Český národný tím je momentálne bez hlavného kouča, po neúspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie odstúpil Michal Bílek a končí aj manažér Vladimir Šmicer. O angažovaní Pavla Vrbu sa hovorí už dlho, už 19. októbra rokoval s Peltom. Podobne ako v prípade Slovenského futbalového zväzu (SFZ) aj tentoraz narazili funkcionári na zamietavý postoj Viktorie Plzeň. Tomáš Paclík už viackrát povedal, že neuvoľní úspešného trénera.

Vzťah reprezentácia a Vrba však nie je pasé. Kouč má v zmluve, ktorú podpísal po neúspešných rokovaniach so SFZ do júna 2015, klauzulu o jej prípadnom ukončení za 8 miliónov českých korún. Pelta má pár dní na vyplatenie sumy a zároveň Vrba musí súhlasiť s ukončením kontraktu v Plzni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Plzeň #vrba #tréner česka