Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hroššo vychytal nulu a naladil sa na pohárovú odvetu v Seville

Liberecký brankár Lukáš Hroššo čakal dvanásť kôl na to, aby si odbil premiéru v prvej českej futbalovej lige.

03.11.2013 09:59
Lukáš Hroššo Foto:
Lukáš Hroššo.
debata

Slovenský gólman nastúpil v sobotňajšom stretnutí 13. kola proti Znojmu (0:0), aby sa rozchytal na štvrtkový duel Európskej ligy v Seville, v ktorom nahradí potrestanú tímovú jednotku Přemysla Kováča. Hroššo si zdvihol sebavedomie pred očakávaným zápasom vo Španielskou vychytanou nulou, na druhej strane ho ale mrzelo, že to Slovanu proti ligovému nováčikovi stačilo len na bezgólovú remízu.

„Určite by som tú nulu vymenil za výhru. Mrzí ma, že sme pred domácimi fanúšikmi nevyhrali,“ povedal Hroššo v rozhovore s novinármi po zápase .

Že sa v zápase proti Znojmu prvýkrát v tejto ligovej sezóne postaví do libereckej bránky, vedel už od chvíle, čo jeho kolega Kovář dostal v závere domáceho duelu so Sevillou červenú kartu, ktorá ho nepustí do odvety v Španielsku .

„Dohodli sme sa po tej červenej karte, ktorú dostal Kovář so Sevillou. Boli sme dohodnutí tak, že on pôjde do bránky proti Sparte, ja sa rozchytám v týždni za juniorku a so Znojmom. A v Seville to bude na mne,“ uviedol Hroššo, ktorý v prvom súboji so Sevillou zaskočil na konci za Kováča, ale čisté konto neudržal a súper v presilovke dve minúty pred koncom vyrovnal na konečných 1:1.

Zápas proti Znojmu Hroššovi ako jednému z mála libereckých hráčov vyšiel. V závere predviedol tri ťažké zákroky a zachránil favorizovanému Slovanu aspoň bod. „Vyplývalo to z toho, že sme útočili a chceli dať gól. Potom mali nakoniec viac šancí oni. Takéto zápasy sú pre brankára najhoršie. Ale som tam od toho, aby som sa stopercentne sústredil na tie dva tri zákroky,“ podotkol Hroššo.

Najviac tím podržal zrejme pri šancu striedajúceho Radka Buchtu, ktorého vychytal z bezprostrednej blízkosti. „Snažil som sa mu zmenšiť uhol a on ma našťastie trafil. Som rád,“ uviedol dvadsaťšesťročný slovenský gólman.

Verí, že mu čisté konto zdvihne pred súbojom so Sevillou sebavedomie. „Určite je to dobré pre psychickú pohodu. Dlho som nechytal, sústredil som sa na to, aby som sa dal zdravotne do kopy. Rozchytal som sa za juniorku, teraz Znojmo. Určite mi to pomôže,“ dodal bývalý brankár Nitry a Slovana Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Hroššo #Slovan Liberec