Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hollande odmietol daňovú výnimku pre futbalistov vo Francúzsku

Francúzske futbalové kluby po zavedení takzvanej "milionárskej dane" žiadnu výnimku nedostanú. Na stretnutí s ich predstaviteľmi to vo štvrtok uviedol prezident François Hollande.

31.10.2013 21:15
Françoise Hollande Foto:
Francúzsky prezident François Hollande.
debata

Tímy prvej a druhej ligy už skôr oznámili, že pre to plánujú na koniec novembra štrajk.

Protest je namierený proti rozhodnutiu vlády, ktorá od 1. januára zavádza daň 75 percent u ročných miezd presahujúcich jeden milión eur.

„Táto daň, pôvodne zamýšľaná pre bohatých, v našom prípade bude mať dopad na zadĺžené spoločnosti,“ uviedla vo vyhlásení únia profesionálnych klubov, pre ktoré to vraj bude predstavovať záťaž v celkovej výške 44 miliónov eur. Polovica tejto sumy ide na vrub bohatého Paríža St. Germain.

Nad milión eur ročne vo Francúzsku údajne zarába približne 120 futbalistov. Zmena daní sa nedotkne len štyroch klubov z najvyššej súťaže, ktoré takto platených futbalistov v kádri nemajú. To isté platí pre všetky druholigové celky.

"Napriek niekoľkým konštruktívnym návrhom zástupcovia klubov neboli vypočutí. Sme naďalej otvorení dialógu, kluby však zostávajú v pohotovosti do konca novembra, kedy sa rozhodli zorganizovať výpadok, " píše sa vo vyhlásení únie.

Ak kluby svoju hrozbu dodržia, pôjde o prvý štrajk vo francúzskom futbale od roku 1972.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #milionárska daň #Francois Hollande