Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti: Šialený zápas! Ronaldo s hetrikom zasalutoval Blatterovi

Desať gólov, tri penalty a červená karta - taký bol konečný účet stredajšieho zápasu španielskej futbalovej ligy medzi Realom Madrid a FC Sevilla.

31.10.2013 13:34
Real Madrid, futbalisti, radosť Foto: ,
Gólová oslava futbalistov Realu Madrid.
debata

Niet divu, že tréner Carlo Ancelotti hovoril po výhre tímu zo španielskej metropoly 7:3 o šialenom zápase, zatiaľ čo jeho náprotivok Unai Emery o hanbe.

„Začali sme dobre, potom sme ale stratili kontrolu nad zápasom,“ citovala Ancelottiho agentúra Reuters. „Dali sme veľa gólov a najmä útočná trojica hrala skvele. Bale, Ronaldo a Benzema spolu veľmi dobre kombinovali,“ dodal taliansky kouč.

„Prišli sme do Madridu hrať futbal a boli sme za to potrestaní, to sa občas stane. Navyše sme mali aj trochu smolu,“ povedal viceprezident Sevilly José Castro.

„Vysoká prehra bolí, je to hanba, ale mali sme v zostave šesť hráčov, ktorí ešte nikdy nehrali na San Bernabeu. Túto skúsenosť náš mladý tím raz zúročí,“ pridal tréner Emery.

Súper českého Liberca v skupinovej fáze Európskej ligy Sevilla dokázal v prvom polčase znížiť na 2:3, keď sa z penalty presadil Ivan Rakitič a jeden gól pridal Carlos Bacca.

Zostrih zápasu Real Madrid - FC Sevilla

Rakitič navyše 15 minút pred koncom odmietol šancu na hetrik a možnú drámu, keď druhý pokutový kop nepremenil. Definitívnu nádej potom hosťom vzalo vylúčenie Stéphana Mba.

Za Real dali po dvoch góloch Gareth Bale s Karimom Benzema a Cristiano Ronaldo si pripísal 18. hetrik v španielskej lige. Portugalský reprezentant ich tak má na konte o jeden viac ako jeho konkurent Lionel Messi z Barcelony.

Svoj prvý zásah z penalty navyše Ronaldo oslávil vojenským salutovaním v zjavnej narážke na nedávne vystúpenie prezidenta FIFA Seppa Blattera v Oxforde. Švajčiarsky funkcionár o hviezde Realu vyhlásil, že sa na ihrisku správa ako generál. „Cristiano to vzal s humorom a to je dobré,“ uviedol stredopoliar Xabi Alonso.

Významný bol zápas aj pre Balea, ktorý prvýkrát na San Bernabeu nastúpil v základnej zostave. Waleský reprezentant si už domáci debut odbil pred troma týždňami proti Malage, kvôli zraneniu pri rozcvičke však nenastúpil.

Dvoma gólmi dal nakoniec zabudnúť na nevýrazné výkony z predchádzajúcich zápasov a ukázal záblesk formy, kvôli ktorej ho Real v lete kúpil za 85 miliónov libier z Tottenhamu. „Dnes sme videli skutočného Garetha Balea. Hral veľmi dobre a sebavedomo,“ povedal Ancelotti .

„Potrebuje nejaký čas, aby si zvykol na španielsky futbal a my zase potrebujeme nejaký čas, aby sme si zvykli na neho. Je vidieť, že je dobrý a postupne bude ešte lepší,“ dodal na Baleovu adresu Alonso, ktorý sa dostal na ihrisko v druhom polčase. Za Real nastúpil po päťmesačnej pauze zavinenej zranením chodidla. „Som rád, že som konečne späť. Predchádzajúcich päť mesiacov predstavovalo pre mňa veľkú výzvu. Pomaly sa dostávam do tempa a som rád, že môžem pomôcť tímu,“ povedal španielsky reprezentant.

Najbližší duel absolvujú zverenci Ancelottiho v sobotu 2. novembra na pôde Raya Vallecana v rámci 12. kola Primera División.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Carlo Ancelotti #Gareth Bale #Sepp Blatter #FC Sevilla