Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marek Čech prestúpil do FC Porto!

Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech prestúpil zo Sparty Praha do portugalského veľkoklubu FC Porto. Dvadsaťdvaročný ľavý obranca odletel na Iberský polostrov v utorok, úspešne absolvoval lekársku prehliadku a s víťazom Ligy majstrov zo sezóny 2003/04 podpísal štvorročnú zmluvu.

31.08.2005 16:09
debata

Odchovanec trebišovského futbalu tak v H-skupine aktuálnej edície najprestížnejšej európskej klubovej súťaže môže nastúpiť aj proti slovenskému šampiónovi Artmedii Bratislava. V piatok sa už M. Čech bude hlásiť trénerovi slovenskej reprezentácie do 21 rokov Jozefovi Bubenkovi na zraze pred stretnutím kvalifikácie ME 2006 tejto vekovej kategórie v Lotyšsku.

Podľa informácií agentúry SITA by Sparta Praha za hráča, ktorého získala z Interu Bratislava v júli 2004 najskôr na hosťovanie a neskôr aj na prestup, mala zinkasovať odstupné približne jeden milión eur.

Marek Čech odohral v drese A-tímu SR deväť zápasov. Vo svojej zbierke má bronz z majstrovstiev Európy hráčov do 19 rokov, Slovensko reprezentoval aj na MS „20“ v roku 2003 v Spojených arabských emirátoch.

O odchode mladého futbalistu rozhodlo, že toho na Letnej veľa nenahral. „Hľadali sme preto rôzne riešenia, v hre bolo i niekoľko ďalších ponúk. Nakoniec sa ale všetko rodilo vo veľkej rýchlosti a som rád, že Sparta zareagovala pružne,“ uviedol hráčov agent Juraj Vengloš pre ČTK.

V tejto sezóne Čech do hry v drese Sparty ešte nezasiahol a po ročnom angažmán Letnú opúšťa so sedemnástimi štartmi v českej najvyššej súťaži.

debata chyba