Zadlžená Barcelona našla 20 investorov na nový Nou Camp. Cena? 1,45 miliardy eur

Pravda | 26.04.2023 17:06
camp nou Foto:
Vizualizácia renovovaného štadióna Nou Camp v Barcelone.
Futbalový veľkoklub FC Barcelona zohnal potrebnú čiastku 1,45 miliardy eur na renováciu ikonického štadióna Nou Camp a jeho okolia.

V stanovisku klub uviedol, že financie poskytlo dvadsať investorov. Vysokú sumu začne zadlžený klub splácať, a keď budú práce na štadióne dokončené – malo by sa tak stať do júna 2026.

Členovia Barcelony schválili renováciu už v decembri 2021, aktuálne predstavili jej finančný plán. Trojročná prestavba začne 1. júna. Medzitým bude mužstvo hrávať na olympijskom štadióne Montjuic, kde sa konali olympijské hry v roku 1992.

Amir Hossein Shirchi. Čítajte viac Infarkt priamo v zápase. Mladý futbalista zomrel počas prevozu do nemocnice, mal len 23 rokov

„Projekt je zásadný, pokiaľ ide o udržanie FC Barcelona v popredí svetového športu,“ napísal jeden z najslávnejších klubov na svete, ktorého dlhy sa vlani vyšplhali na 1,35 miliardy eur.

Kapacita najväčšieho štadiónu v Európe by mala vzrásť z aktuálnych 99-tisíc na 105-tisíc miest. Súčasťou projektu „Espai Barca“ bude tiež úprava klubovej infraštruktúry vrátane kancelárií a športovej haly Palau Blaugrane.

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...