Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Infarkt priamo v zápase. Mladý futbalista zomrel počas prevozu do nemocnice, mal len 23 rokov

V pondelkovom zápase druhej iránskej ligy medzi Babolsarom a Gachsaranom (1:1) spadol bez cudzieho zavinenie hráč domáceho tímu Amir Hossein Shirchi na trávnik. Hráča odviezla sanitka. Bohužiaľ 23-ročný stredopoliar zomrel na infarkt počas prevozu do nemocnice.

26.04.2023 09:50
Amir Hossein Shirchi. Foto:
Amir Hossein Shirchi.
debata (1)

Jeho nečakaná smrť hlboko zasiahla iránsku športovú komunitu. Shirchiho úmrtie potvrdil riaditeľ pohotovosti miestnej nemocnice Syed Kazem Jalilian. „Hráč utrpel zástavu srdca. Okamžite bol informovaný dispečing a na miesto dorazil záchranný tím,“ citoval slová Jaliliana portál farsnews.ir.

„Napriek maximálnej snahe personálu záchranky, masáži srdca a opakovanej defibrilácií bola resuscitácia neúspešná a mladý muž zomral,“ dodal.

Francesco Calzona Čítajte viac Ignorácia od Calzonu? Toľko času na vysvetlenie nemáme, naznačil Weiss. Pod otcom to vraj nie je vždy ľahké

Informáciu neskôr potvrdil aj twitterový účet Erfan, ktorý sa venuje iránskemu futbalu. „Amir Hossein Shirchi, ktorý pôsobil v tíme Shohada Babolsar, zomrel pri prevoze do nemocnice po infarkte počas zápasu proti Naft Gachsaran,“ napísal Erfan v príspevku.

Šéf klubu Babolsar Majid Pashna v utorok pre teherantime.com uviedol, že futbalista trpel určitým typom srdcového ochorenia a náhla zástava srdca môže postihnúť každého vrátane fyzicky zdatných a aktívnych športovcov.

Futbalisti, ktorí ukončili svoj život predčasne Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Príbehy futbalistov - tak, ako pri všetkých...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #srdcový infarkt #Amir Hossein Shirchi