Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Túži po ňom Neapol, teší sa z trofeje: Nemôže si ma kúpiť veľa klubov, tvrdí Hancko

Vo Feyenoorde sa vypracoval medzi najlepších hráčov holandskej ligy. Reprezentačný obranca Dávid Hancko sa napriek vydarenému obdobiu v kariére nevyhne premýšľaniu o budúcom kroku.

22.04.2024 08:55
Dávid Hancko Foto:
Dávid Hancko sa so spoluhráčom Gernotom Traunerom teší zo zisku Holandského pohára.
debata (1)

Úspešné obdobie vo Feyenoorde vyšperkoval Hancko v nedeľu večer, keď sa po vlaňajšom zisku majstrovského titulu dočkal aj víťazstva v Holandskom pohári.

Feyenoord zvíťazil vo finále na domácom štadióne De Kuip nad NEC Nijmegen 1:0, pričom 26-ročný obranca odohral celý zápas, jeho krajan Leo Sauer sedel na lavičke. Feyenoord získal svoju 14. domácu pohárovú trofej v histórii.

V deň finálového súboja zverejnil denník Algemeen Dagblad rozhovor so slovenským reprezentantom, v ktorom sa pozastavil aj nad možným letným prestupom do iného klubu.

lenka spartak fyzio Čítajte viac Črtá sa zaujímavý prestup? Turecký gigant sa má zaujímať o fyzioterapeutku Trnavy

Počas zimného prestupového obdobia sa o neho zaujímal Paríž St. Germain, minulý týždeň informoval Gazzetta dello Sport o tom, že po ňom túžia v talianskom SSC Neapol.

Faktom však ostáva, že Hancko vlani v lete predĺžil s Feyenoordom zmluvu do roku 2028, čo poskytlo holandskému klubu dobrú vyjednávaciu pozíciu v rokovaniach o predaji Slováka.

Hancko vie, že dlhoročný kontrakt ovplyvní jeho prípadný prestup. „Znamená to, že ma nemôže kúpiť veľa klubov,“ uviedol odchovanec žilinského futbalu pre Algemeen Dagblad.

Podľa talianskych médií je Neapol za neho ochotná v lete zaplatiť 20 miliónov eur, Feyenoord Rotterdam údajne požaduje o desať miliónov viac.

06. Česko Čítajte viac Atómovka z lavičky. Česi chvália prebudeného Slováka zo Sparty: Hral skvele, strelil krásny gól

„Ak by som hral za Feyenoord ďalších desať rokov, bol by som naozaj šťastný,“ skonštatoval pre holandský denník Hancko. „Ale tiež je normálne, že sa športovec snaží o tie najvyššie méty,“ skonštatoval.

Hancko priznal, že keď sleduje veľké kluby v Lige majstrov, Premier League či iných veľkých súťažiach, rozmýšľa, aké by bolo hrať na najvyššej úrovni.

„Pýtam sa: Ako by som hral na takej úrovni? Stačil by mi tam ten výkon, čo predvádzam vo Feyenoorde? Takto isto som rozmýšľal, aj keď som išiel zo Sparty do Feyenoordu. K športu patrí takéto myslenie,“ zakončil Hancko.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Dávid Hancko #Eredivisie