Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Raritná situácia v slovenskej kvalifikačnej skupine. Na EURO možno pocestujú aj ďalšie tri tímy

V priebežnej postupovej matematike miesteniek z Ligy národov UEFA, z ktorej vzídu po play off poslední traja účastníci futbalových ME 2024, sa rysuje aj raritná, no menej pravdepodobná možnosť.

20.11.2023 14:04
Bosna SR Futbal ME2024 Kvalifikácia J skupina Foto: ,
Slovenskí futbalisti sa tešia po výhre nad Bosnou a Hercegovinou.
debata

Na EURO by mohlo postúpiť až päť tímov zo šesťčlennej kvalifikačnej J-skupiny, z ktorej sa už kvalifikovali suverénni Portugalci a v tabuľke druhí Slováci.

Istotu účasti v play off štyroch vetiev majú víťazi skupín v Lige národov. Ak sa už na záverečný turnaj do Nemecka kvalifikovali, nahradí ich ďalší najlepšie umiestnený tím vo svojej divízii.

822831474 Čítajte viac Nie som váš priateľ, bolelo to. Calzona uzavrel boj s kritikmi prirovnaním k desiatim pivám po záverečnej

Spomedzi tímov A-vetvy na základe priebežnej matematiky postúpia do play off Poliaci, v „béčku“ Izrael, Bosna a Hercegovina a Fínsko. Gruzínsko, Grécko, Luxembursko budú zástupcami C-vetvy.

Do B-vetvy by mohol postúpiť aj Island za predpokladu, že Ukrajina zoberie vo vzájomnom súboji priamu miestenku Taliansku. Islanďania by dokonca mohli hrať aj v A-vetve play off.

Ak postúpia z divízií A až C menej ako štyri tímy z jednej divízie, prvé voľné miesto by pripadlo najlepšie umiestnenému víťazovi „déčka“ – Estónsku.

Táto možnosť je reálna za predpokladu, že aspoň jeden z dvojice Taliansko a Česko postúpi priamo. Taliani nesmú prehrať na Ukrajine a Česi potrebujú uhrať bod s Moldavskom.

Bosna - Slovensko Čítajte viac Ďalší víťazný obrat. Slováci ukončili úspešnú kvalifikáciu triumfom v Bosne

Zaujímavosťou je, že ak by Slováci skončili tretí za Luxemburskom, tak by nemali šancu na postup cez LN, pričom Island i Bosna ju majú.

Žreb play off sa uskutoční vo štvrtok 23. novembra vo švajčiarskom Nyone. Jednotlivé súboje play off sú na programe 21.-26. marca 2024.

Hodnotenie Slovákov po zápase s Islandom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výkony reprezentantov sme ohodnotili známkami...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Liga národov #kvalifikácia EURO 2024