Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličanky smútia, titul majsteriek sveta vybojovali Španielky hoci nepremenili penaltu

Futbalistky Španielska sa stali majsterkami sveta. Vo finále porazili favorizované Anglicko 1:0.

20.08.2023 14:02 , aktualizované: 14:35
WWCup Spain England Soccer Foto:
Španielky oslavujú s trofejou za titul majsteriek sveta.
debata (3)

Autorkou víťazného gólu bola v 29. minúte kapitánka Olga Carmonová.

Španielky sa stali v austrálskom Sydney piatymi víťazkami MS, štyrikrát triumfovali USA, dva tituly zaznamenali Nemky a po jednom zlate získali Nórky a Japonky.

Prvú veľkú príležitosť vo finálovom stretnutí mali v 16. minúte Angličanky. V šestnástke vystrelila Hempová, ktorej pokus skončil na brvne. Už o pár sekúnd mali ešte väčšiu šancu Španielky.

Centrovaná lopta prepadla až zadnú žrď, kde dobiehala Redondová, pred ktorou bola prázdna brána, no španielska útočníčka mierila priamo do brankárky Earpsovej.

Aktívnejšie Španielky sa napokon dočkali v 29. minúte, keď strelou na vzdialenejšiu žrď otvorila skóre kapitánka Carmonová. Španielsko mohlo viesť do prestávky rozdielom dvoch gólov, keď sa v nadstavenom čase strela Paralluelovej obtrela o žrď.

Po zmene strán opäť podržala Angličanky Earpsová, ktorá sa musela natiahnuť za presne umiestneným pokusom Caldenteyovej.

Leagues Cup Inter Miami Nashville Soccer Čítajte viac Messi je ako z inej planéty, v USA z neho šalejú. S Miami získal svoju prvú trofej, skóroval vo finále a premenil aj penaltu

Po hodine hry čelila Earpsová aj pokutovému kopu po ruke Walshovej. Loptu si postavila na biely bod Hermosová, svoj pokus však nekopla ideálne, navyše Earpsová vystihla smer strely a penaltu zneškodnila.

Angličanky mali k dispozícii až 13 nadstavených minút na vyrovnanie, no súvislejší tlak si nedokázali vypracovať a Španielky sa tešili zo zisku premiérového titulu.

MS žien finále (Sydney):

Španielsko – Anglicko 1:0 (1:0)

Gól: 29. Carmonová, ŽK: Paralluelová – Hempová. Rozhodovali: Pensová – Mayová, Nesbittová (všetky USA), 75.784 divákov

Španielsko: Collová – Batlleová, Paredesová, Codinová (73. Andresová), Carmonová – Abelleirová, Bonmatiová, Hermosová – Redondová (60. Hernandezová, Paralluelová, Caldenteyová (90. Caldenteyová)

Anglicko: Earpsová – Carterová, Brightová, Greenwoodová – Bronzeová, Stanwayová, Walshová, Tooneová (87. Engladová), Dalyová (46. Kellyová) – Russová (46. Jamesová), Hempová

Najsledovanejšie futbalistky na sociálnych sieťach Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa počtu sledovateľov...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale žien 2023