Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmätok u Talianov. Pri Calzonovi splietali nezmysly o slovenskom zväze, ohlásenie nového trénera dobabral aj Neapol

Francesco Calzona má za sebou prvý tréning so svojimi novými zverencami v Neapole. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie tak započal novú etapu svojej kariéry, počas ktorej povedie dva tímy naraz.

20.02.2024 19:40
848677691 Foto:
Calzona ako tréner na prvom tréningu Slovákov v roku 2022.
debata

Keďže SSC Neapol je stále úradujúcim majstrom Serie A, v Taliansku sa počas posledných dní popísalo o Calzonovi, slovenskom národnom tíme či o rokovaniach so slovenským futbalovým zväzom (SFZ) viac ako dosť.

Niektorí novinári však spôsobili menší zmätok a informačný šum, keď pomýlili čitateľov aj niektorých kolegov.

Napríklad Marco Conterio z televízie RaiSport na twitteri uvádzal, že majiteľ SSC Aurelio De Laurentiis rokuje o príchode Calzonu so šéfom Slovenského futbalového zväzu Františkom Laurincom.

Ten však na čele inštitúcie už roky nestojí, prvým mužom slovenského futbalu bol od februára 1999 do septembra 2010. Po ňom nastúpil súčasný predseda zväzu Ján Kováčik.

Podľa satirického instagramového účtu Futbalová lopata, ktorý na prešľap upozornil, taliansky redaktor čerpal z roky neaktualizovanej stránky na Wikipédii.

Poriadne sa sekol aj samotný Neapol, keď oznamoval meno svojho nového trénera. Na sociálnej sieti neprivítal Francesca Calzonu, ale Francesca Sinattiho.

Ten v Neapole tiež bude pôsobiť, ale ako asistent hlavného trénera, ktorým je samozrejme Calzona.

Paradoxné je, že Calzona je v klube známou postavou, dlhé roky pracoval ako asistent trénerov Maurizia Sarriho či Luciana Spallettiho.

Zaujímavosti o Kylianovi Mbappém Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdá sa, že je hotovo. Jeden z najočakávanejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #tréner #médiá #SSC Neapol #novinári #Francesco Calzona