Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestížny web o Slovákoch: Požehnaný žreb, neuveriteľný Calzona. Aké nám dáva šance na EURO?

Majstrom Európy sa stane Francúzsko po finálovom víťazstve nad Portugalskom. Takúto prognózu zverejnil prestížny portál goal.com, ktorý sa pozrel aj na šance všetkých doteraz známych 21 účastníkov finálového turnaja v Nemecku.

22.11.2023 19:01
822831474 Foto:
Prácu Francesca Calzonu si všimli aj v zahraničí.
debata (20)

Okrem toho sa snažil zdôvodniť aj príčiny toho, prečo konkrétna reprezentácia uspela v kvalifikačných bojoch. A neobišiel ani slovenskú reprezentáciu.

„Povedzme si úprimne, Slovensko malo požehnaný žreb o čom svedčí aj fakt, že ich najväčším konkurentom na druhé miesto v skupine J bolo Luxembursko,“ napísal goal.com.

Pri úspešnej ceste na šampionát neopomenul prácu kormidelníka národného tímu. „Taliansky tréner Francesco Calzona od svojho nástupu v novembri 2022 odviedol neuveriteľnú prácu.“

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Postup Slovenska na ME? Lepšie plakať v Mercedese, ako sa smiať v autobuse

Britský web nevidí Slovákov v osemfinále šampionátu, nakoľko tvrdí, že obsadia nepostupové 17. miesto. „Hoci je nepravdepodobné, že by káder Slovenska vyvolal strach u niektorého zo súperov, má dvoch špičkových hráčov: Obrancu Paríža St. Germain Milana Škriniara a stredopoliara Neapola Stanislava Lobotku,“ skonštatoval s tým, že nedostatok palebnej sily vyjde reprezentáciu v Nemecku draho.

Slovensko by tak v konečnom hodnotení predstihlo štyroch konkurentov. Až posledné, 21. miesto, sa ušlo českej reprezentácii, o priečku vyššie by malo skončiť Srbsko, ďalej Švajčiarsko (19. miesto) a Slovinsko (18. miesto).

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2024 vo futbale #Francesco Calzona