Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona: Prvý gól bol signál. Nevyšiel nám však tak, ako sme to skúšali na tréningu

Fantasticky začali a duel kontrolovali do záverečných sekúnd. Slovenskí futbalisti zvládli šiesty kvalifikačný duel ME 2024.

11.09.2023 23:40
SR Futbal ME kvalifikácia Calzona Haraslín Foto: ,
Tréner Slovenska Francesco Calzona a Lukáš Haraslín v kvalifikačnom zápase J-skupiny na ME 2024 Slovensko - Lichtenštajnsko 11. septembra 2023 v Bratislave.
debata

V pondelok večer na Tehelnom poli zdolali Lichtenštajnsko 3:0 po tom, čo všetky tri góly padli v priebehu úvodných šiestich minút.

"Som spokojný so vstupom do zápasu. Je dôležité, aby sme s takýmto odhodlaním išli do každého duelu. Páčilo sa mi to.

Prvý gól je vec, ktorú skúšame na tréningu, ale nákop mal ísť na Hancka. Nevyšlo to ideálne, ale Boženík skvele zareagoval.

Pracujeme veľa aj na štandardných situáciách. Vieme, že nestrieľame veľa gólov z hry a tak sú priame kopy pre nás veľmi dôležité. Na tréningoch pri nich trávime veľa času," povedal tréner Slovenska Francesco Calzona.

Slováci nedali súperovi šancu. Nedovolili mu zakončiť do priestoru troch žrdí, nie to ešte vyloženú šancu.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko Slovensko Čítajte viac Slováci s povinným víťazstvom, Hancko strelil najrýchlejší gól v histórii národného tímu

Loptu držali na kopačkách viac ako sedemdesiat percent hracieho času. A hoci so po trojgólovom uragáne vypracovali ďalšie šance, zostali nevyužité.

"Veľa šanciam chýbala dôsledná finalizácia. Aj za stavu 3:0 som chcel, aby sme pokračovali v natrénovaných veciach a dodržiavali zažité mechanizmy.

Zápas s Portugalskom nás stál veľa síl. Potreboval som hráčov s čistou hlavou a skvelou fyzičkou. Zmien bolo viac, ale pozastavil by som sa pri Tomičovi.

Nemáme náhradu za Pekaríka, preto dostal šancu. Bénes a Boženík si kvôli svojim výkonom v kluboch zaslúžia hrať v národnom tíme," pokračoval Calzona.

Slováci majú v J-skupine 13 bodov a trojbodový náskok na tretie Luxembursko. Hlavného konkurenta Calzonových zverencov zvalcovali doma Portugalčania 9:0.

„Portugalská sila je enormná. Nie je príjemné hrať na ich trávniku. Nečakal som až také vysoké skóre. Na základe tohto môžeme náš výkon proti Portugalsku hodnotiť pozitívne,“ doplnil Calzona.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko BAX Čítajte viac Gól v 9. sekunde, úvod ako hrom. Slováci uzemnili trpaslíka z kniežactva hneď v úvode

Reprezentácia odohrá najbližšie zápasy v polovici októbra. Pre vývoj v skupine budú mať dve stretnutia na ihriskách súperov kľúčový náboj.

O mesiac, 13.10. o 20.45 Slo­váci nastúpia v Porte proti lídrovi z Portugalska, o tri dni neskôr ich čaká Luxembursko. Ak s ním Slováci neprehrajú, výrazne sa priblížia k tretiemu európskemu šampionátu v ére samostatnosti.

"Musíme dať do všetkých zápasov maximum. Sme tri body pred Luxemburskom, ale čakajú nás ešte štyri náročné súboje. Už od dnes sa chystáme na ďalší zraz. A ja začnem premýšľať nad ďalším duelom.

Urobili sme veľké kroky dopredu za rok, čo som tu. Chýba nám však ešte veľa. Dostávame sa do momentu, kedy dokážeme hrať s každým mužstvom.

Potom je možné, že prehráme jeden zápas za rok. Každý zápas má svoju históriu. Pôjdeme do Portugalska zobrať nejaké body, ale keď sa nám to nepodarí, musíme predviesť dobrý výkon," uzavrel Calzona.

Na záver vysvetlil, prečo sa do zápasovej súpisky nezmestil Tomáš Suslov.

"Tomáš celý týždeň trénoval fantasticky. Videl som ho, že prišiel na zraz s inou hlavou. To mi dáva nádej do budúcna.

Nebol na súpiske, ale miesto na tribúne nie je trest, skôr technická vec. Ide o to, ako sa v novom klube teraz uchytí. Ak sa mu to v Taliansku podarí, máme ďalšieho hotového hráča," dodal kouč SR.

Slováci nedali šancu Lichtenštajnsku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Róbert Mak a jeho súboj proti obrane...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2024 #Francesco Calzona