Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš chváli Calzonu: Učí nás veľmi zaujímavý a atraktívny herný štýl

Mladý slovenský futbalista Dávid Ďuriš nedávno ukončil sezónu 2022/2023 dvoma reprezentačnými zápasmi v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka a o pár týždňov už začne nový ročník duelmi 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 v drese MŠK Žilina.

26.06.2023 22:19
Dávid Ďuriš Foto: ,
Dávid Ďuriš v zápase s Lichtenštajnskom.
debata (3)

Dvadsaťštyriročný útočník je vďačný za pozvánku od trénera národného tímu Francesca Calzonu a teší sa na pohárovú Európu.

Júnové zápasy Slovenska proti Islandu (2:1) a Lichtenštajnsku (1:0) boli pre rodáka z Bytčice štvrtý a piaty v seniorskej reprezentácii, všetky pritom odohral v uplynulej sezóne. Pri oboch kvalifikačných triumfoch si zahral niekoľko minút ako striedajúci hráč.

Marek Hamšík, Vladimír Weiss Čítajte aj Na Weissa mám svoj názor, má prehnane veľké sebavedomie. Ale kiežby mal každý z neho aspoň polovicu

"Prvýkrát som zažil takéto predĺženie sezóny. Mám veľkú radosť, že som si to mohol vyskúšať. Nominácia ma príjemne prekvapila a som vďačný trénerovi za túto šancu. Verím, že som sa ukázal v dobrom svetle.

Budem sa snažiť pracovať tak, aby som sa dostal aj na ďalšie zrazy a mohol zbierať nové skúsenosti," uviedol Ďuriš pre oficiálny web najvyššej slovenskej súťaže.

Odchovanec „šošonov“ si pochvaľuje spoluprácu s trénerom Calzonom.

Francesco Calzona Čítajte aj Zbierame body, ale náš výkon bol zlý! Calzonu zverenci sklamali, prezradil, čo ich znervózňovalo

"Učí nás veľmi zaujímavý a atraktívny herný štýl.

V defenzívnej fáze kladie dôraz na taktiku. Verím, že keď budeme naďalej dodržiavať pokyny, môže to priniesť veľký úspech a my budeme dostávať málo gólov. V ofenzívnej fáze to zase máme založené na kreativite všetkých hráčov na ihrisku.

Mne osobne to vyhovuje, keď mám na ihrisku sčasti voľnosť, ale takisto úlohy, ktoré plním v prospech tímu. Verím, že sa budem v tomto zlepšovať, aby som pomohol mužstvu k víťazstvám," vysvetlil autor 28 gólov v 116 fortuna­ligových dueloch.

03. LIE - SVK Čítajte rozhovor Jedna vec je štýl, druhá kto a čo dokázal. Naozaj sa nemáme o čom baviť, vraví o Hamšíkovi legendárny Moravčík

Ďuriš pomohol v ostatnej sezóne deviatimi gólmi a asistenciou v 32 zápasoch k tomu, že MŠK Žilina sa v júli predstaví v pohárovej Európe.

V úvodnom stretnutí 1. predkola EKL privíta 13. júla na štadióne pod Dubňom estónsky tím FC Levadia Tallinn, odveta je na programe 20. júla vonku. V prípade postupu si Žilinčania v 2. kole zmerajú sily s hráčmi belgického klubu KAA Gent.

11. LIE - SVK Čítajte aj Nasrdený Calzona aj kôpka slovenskej radosti. Takto to vyzeralo v malebnom Vaduze

"Predkolá EKL som už zažil a približne viem, čo mám od toho očakávať. Veľmi sa na to teším. Verím, že zažijeme podobne pekné európske leto ako pred dvoma rokmi, keď sme vyradili troch súperov a napokon sme dokráčali až do play-off o skupinovú fázu, v ktorom sme nestačili na Jablonec.

Teším sa, že s chalanmi môžeme niečo dosiahnuť a posunúť sa dopredu v porovnaní s predošlou sezónou. Verím, že sa budeme stále zlepšovať. V minulej sezóne nám nie všetko vyšlo, ale pred dvomi zápasmi play-off sme si povedali, že to treba hodiť za hlavu, ísť do zápasov s čistým štítom a nechať na ihrisku všetko.

Napokon sme zvíťazili v Banskej Bystrici, doma sme zdolali Ružomberok a teraz na nás čaká Európa. Už sa na to tešíme," dodal Dávid Ďuriš.

Slováci, ktorých hodnota najviac klesla Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Róbert Mak (FC Sydney): 700-tisíc eur -...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #Dávid Ďuriš