Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Na Weissa mám svoj názor, má prehnane veľké sebavedomie. Ale kiežby mal každý z neho aspoň polovicu

Vedel by pomôcť Hamšík, ktorý sa chystá do trénerského štábu?

Marek má s Vladom dobrý vzťah, odohrali spolu veľa zápasov, majú k sebe blízko. Možno si zavolajú. On však neprichádza riešiť tieto spory, môže to len sprostredkovať.

Končí sa s jeho odchodom z reprezentácie jedna veľká éra?

Raz som už pri jeho rozlúčke s národným tímom bol. Marek je ako skupina Elán. Neviem, koľko posledných koncertov ešte chce mať. No teraz vážne: nedávno sa mu skončila sezóna v Turecku, je v kondícii, bol ešte pripravený hrať reprezentačné zápasy.

Ale keď bude mať väčší výpadok, napríklad teraz v lete mesiac alebo dva, potom už asi nebude na tom tak dobre, aby mohol hrať duel s Portugalskom. Uvidíme, čo bude, či sa dá ešte presvedčiť. Bola to však parádna jazda, som rád, že som bol jej súčasťou. Musím sa mu poďakovať. Je to legenda.

Nebude ho to z lavičky ťahať späť na ihrisko?

Marek je menší introvert, má veľmi pokojnú povahu, nemyslím si, že bude lietať na striedačke ako Cristiano Ronaldo, ktorý keď sa zranil vo finále ME 2016, tak sa hral na hlavného trénera. Podľa mňa bude skôr stáť v úzadí, priúčať sa trénerskému remeslu.

11. LIE - SVK Čítajte viac Nasrdený Calzona aj kôpka slovenskej radosti. Takto to vyzeralo v malebnom Vaduze

Je introvert vhodná povaha pre budúceho trénera?

Je to ťažká robota. Každý tréner by mal byť predovšetkým osobnosť. Dôležité je, čo z vás vyžaruje, aký ste na lavičke či v kabíne. Hamšík bol možno trošku tichší v šatni, ale ktovie, aký bude tréner.

Tradičná pozápasová oslava „Palmolive“ na Islande v jeho podaní veru tichá nebola…

Začal som túto tradíciu a som rád, že chlapci v nej pokračujú. Že ju nenechali zapadnúť prachom. Hádam im to pomôže aj v budúcnosti.

Ako to vzniklo?

Tuším to bolo ešte niekde v Dunajskej Strede. Ani neviem, prečo alebo čo to vlastne je.

Sprchovací gél, nie?

Áno, tak… V spche sme si vyspevovali „Paaaalmolive“. (smiech). Ale nie, naozaj netuším, niekde som to asi započul. A zostalo nám to. Veľa ľudí sa ma na to pýta.

Peter Dubovský: Spomíname na legendu Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...

V Argentíne sme nedávno videli trápenie slovenských mladíkov do 20 rokov. Ste- čo sa týka slovenského futbalu – optimista?

(smiech) Ach jaj, vy mi dávate otázky. Viete, nie je to len o futbale, je to o našom vzťahu k športu. Pozrime sa naokolo, koľko do neho investujú Poliaci či Maďari. Predbehli nás. Neviem, či je šport u nás na prvom mieste.

Chcel by som, aby sme začali už pri mládeži, aby ju viedli najlepší a dobre platení tréneri. Aby sme si sami vychovali reprezentantov. Ak však nezačneme budovať dole, potom budeme len lepiť. Potrebujeme víziu.

Novinári vs. hviezdy. Na kurtoch si nič nedarovali Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Na turnaji Empire Media Cup 2023 sa skutočne...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Vladimír Weiss ml. #Ján Ďurica #slovenskí futbalisti