Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ja seno nežeriem! Prečo Calzona nechce rebela a zbojníka Weissa? Expert našiel dôvod

"No neviem, ja seno nežeriem. Áno, občas i ja mám problém s Vladovými výstrelkami. Avšak moje skúsenosti z trénovania hovoria v prospech spolupráce s takýmito povedzme problematickými „zbojníkmi“. Je to výzva.

Nájsť si k nim cestu, získať ich dôveru a oddanosť, správne s nimi komunikovať. Cukor i bič. A potom ich môžete aj na chleba natrieť. A v zápase budú drieť ako kone. Calzona odvahu nenašiel," komentuje ďalej Goffa.

Podľa neho mal Calzona so svojimi spolupracovníkmi Weissa pozvať do Šamorína a až potom vyhodnotiť, či im pasuje do koncepcie.

Richard Hamšík, Marek Hamšík Čítajte viac Hamšík by hral v Slovane aj zadarmo, k dohode bol blízko. Vieme, čo bude legenda robiť

"Pasuje mi, nepasuje? Rozbíja kabínu alebo ju stmeľuje? Je na tréningoch pracovitý alebo to fláka? Dodržiava interné pravidlá alebo ho treba na všetko upozorňovať. Zapadol, nezapadol?

A potom ho buď zaradiť do nominácie na nasledujúci dvojzápas na Islande a v Lichtenštajnsku alebo naňho definitívne zabudnúť," odporúča futbalový odborník.

Calzona sa však tejto výzvy zľakol – aspoň podľa Goffu.

Dávid Hancko Čítajte viac Hancko: Liga majstrov? Ako chlapec som bojoval s rodičmi, aby som ju mohol pozerať

„Premárniť takúto šancu (aspoň pokus) s futbalistom, akých u nás po zelených trávnikoch nebehá veľa, mi pripadá trestuhodné,“ zakončuje svoju úvahu.

Názorov na to, či by sa mal Weiss ešte vrátiť do národného tímu, je mnoho. Fakty však nepustia. V aktuálnej situácii, keď Slovákom chýbajú najmä ofenzívne typy hráčov, by mal hráč Weissovho kalibru od Calzonu minimálne dostať šancu.

Na 40-člennom zozname, ktorý vybehne na trávnik v Šamoríne, by akiste nebol najslabší. Skôr naopak…

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona #kvalifikácie ME vo futbale 2024