Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malý Iniesta i opora Leicestru. Severní Íri nominovali na Slovákov

Barážový súboj o postup na ME 2021 vo futbale 12. novembra v Belfaste proti Slovensku by mal stihnúť aj obranca Severných Írov Jonny Evans.

05.11.2020 16:57
Jonny Evans Foto: ,
Jonny Evans (vpravo) v reprezentačnom drese Severného Írska v súboji s Thomasom Müllerom.
debata

A to aj napriek tomu, že pre zranenie chrbta vynechal dva posledné zápasy Premier League v drese Leicestru City.

Evans má svoje miesto v 26-člennej nominácii trénera Iana Baraclougha pre kľúčový súboj o postup na kontinentnálny šampionát vo Windsor Parku.

Okrem súboja so Slovenskom čakajú na Severných Írov aj záverečné duely v B-divízii Ligy národov v Rakúsku (15.11.) a doma s Rumunmi (18. 11.).

V nominácii s prevahou hráčov z najvyššej anglickej a škótskej súťaže je aj 22-ročný brankár Celticu Glasgow Conor Hazard a tiež mladík zo stredu poľa – 19-ročný Ethan Galbraith z Manchestru United a rovnako ďalší stredopoliar Matthew Kennedy zo škótskeho St. Johnstone.

"Ethan má za posledný polrok za sebou hráčsku maturitu. Je to stabilný hráč reprezentačného výberu 21 rokov a najmä je odlišný od svojich kolegov v seniorskej reprezentácii. Nechcem na neho vytvárať zbytočný tlak, ale je to taký náš malý Andrés Iniesta či Xavi.

Je to hráč, ktorý vie výborne narábať s loptou a nájsť spoluhráčov presnými pasmi. Verím, že to bude pre neho štart dlhej a úspešnej kariéry," uviedol tréner Baraclough, cituje ho portál BBC Sport.

Slováci aj Severní Íri sa do finále play off o postup na ME 2021 kvalifikovali až po penaltových rozstreloch.

Slováci, ktorých cena najviac vzrástla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Filip Kiss (Al-Ettifaq). Aktuálna hodnota:...

Slovenskí futbalisti si takto v domácom prostredí poradili s Írmi 4:2, keď sa zápas skončil v riadnom hracom čase aj po predĺžení 0:0. Severní Íri vyradili hráčov Bosny a Hercegoviny 4:3 na penalty na ich trávniku v Sarajeve po remíze 1:1 po predĺžení.

"Vidím paralelu v tom, že Severní Íri tiež prehrali ako my posledné dva zápasy v Lige národov o gól a do finále baráže sa dostali rovnako cez penaltový rozstrel.

Zdobí ich prísna organizácia hry, na ostrovný tím solídne kombinujú a majú nebezpečných hráčov v prechodovej fáze do útoku. Bude to však najmä o nás. My sa musíme správne nastaviť na zápas a uspieť," uviedol tréner Štefan Tarkovič na adrese súpera Slovákov.

Nominácia Sev. Írska na finále baráže

Brankári: Bailey Peacock-Farrell (Burnley), Michael McGovern (Norwich City), Conor Hazard (Celtic)
Obrancovia: Jonathan Evans (Leicester City), Craig Cathcart (Watford), Stuart Dallas (Leeds United), Shane Ferguson (Millwall), Conor McLaughlin (Sunderland), Jamal Lewis (Newcastle United), Michael Smith (Heart of Midlothian), Tom Flanagan (Sunderland), Daniel Ballard (Arsenal)
Stredopoliari: Steven Davis (Rangers), Corry Evans (Blackburn Rovers), Niall McGinn (Aberdeen), Patrick McNair a George Saville (obaja Middlesbrough), Gavin Whyte (Cardiff City), Matthew Kennedy (Aberdeen), Jordan Thompson (Stoke City), Ethan Galbraith (Manchester United), Alistair McCann (St Johnstone)'
Útočníci: Kyle Lafferty (Reggina), Josh Magennis (Hull City), Conor Washington (Charlton Athletic), Liam Boyce (Heart of Midlothian).

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #severoírski futbalisti