Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdolajú Slováci Wales? Ak áno, čo potom?

Trnavský súboj kvalifikácie ME 2020 medzi Slovenskom a Walesom sa javí ako kľúčový pre ďalší vývoj E-skupiny.

10.10.2019 08:44
debata (10)
Marek Hamšík strieľa na českú bránku. Foto: SITA, Martin Havran
futbal Slovensko česko hamšík Marek Hamšík strieľa na českú bránku.

Ak zverenci Pavla Hapala uspejú a získajú tri body, výrazne si pootvoria dvere za postupom. Podarí sa im to?

Ponúkame vám predpovede trojice redaktorov Pravdy na to, ako dopadne štvrtkový zápas a aký bude ďalší vývoj v „slovenskej“ skupine.

ADAM ZELINKA
Bude platiť dlhoročné pravidlo – ostrovné tímy nie sú na súperových trávnikoch ani zďaleka také silné, ako keď majú za chrbtom svoje publikum. Wales síce – aspoň podľa doterajších výsledkov – Slovákom nesedí, no v Trnave to platiť nebude.

Partia okolo Mareka Hamšíka, Stanislava Lobotku či Juraja Kucku je po úspechu z Maďarska nabudená a uvedomuje si, že takúto šancu nesmie len tak pustiť z rúk. Na vypredanom Štadióne Antona Malatinského to síce bude tuhý boj do posledných sekúnd, no domáci – aj vďaka diváckej podpore – súpera zdolajú.

Tip na výsledok: 2:1

Keď hovoríme o kľúčovom zápase, tak ten s Walesom pre Slovákov naozaj takým bude. Body z Chorvátska očakáva málokto, no tri zo súboja s Azerbajdžanom všetci. A tie by mali stačiť na postup zo skupiny – po boku vicemajstrov sveta.

Tip na postupujúcich: Chorvátsko a Slovensko

MICHAL GAVROŇ

Zápas o všetko. Kto ho zvládne, pôjde na Euro. Ak Slováci nebudú schopní ani druhý raz zdolať Wales, nemajú medzi európskou elitou čo hľadať. Vo štvrtok sa však nebude smútiť. Príde totiž ďalšie dôležité víťazstvo Hapalových zverencov.

Partia okolo Garetha Bala by si rada z Trnavy odniesla aspoň bod. Veľmi by jej pomohol. Lenže sebavedomý výkon Hapalovcov pred búrlivým publikom, rýchly gól klenotu slovenskej ligy Boženíka a presvedčivá výhra dostane pred brány ME domácich.

Tip na výsledok: 3:1

Slováci sa budú vo štvrtok spoliehať aj na... Foto: TASR, Pavel Neubauer
futbal Slováci sa budú vo štvrtok spoliehať aj na mohutnú podporu z tribún.

Nasledujúci duel v Chorvátsku bude pre Hamšíka a spol. priveľkým sústom. Devätnásteho novembra však rozjasajú slovenský národ. Postup na európskych vrchol už proti outsiderovi raz potvrdili.

Po Luxemburčanoch zvládnu aj Azerbajdžancov. Rozoberú ich už v prvom polčase a potvrdia príslušnosť k tomu lepšiemu, čo európska futbalová scéna ponúka.

Tip na postupujúcich: Chorvátsko a Slovensko

MARTIN PROSNAN

So zápasmi o všetko už nejakú skúsenosť máme – aj ten proti Slovinsku (0:2) v roku 2009 bol taký. Slováci prehrali, ale po víťazstve v Poľsku aj tak cestovali na svetový šampionát.

Duel proti Walesu je kľúčový, ale stále nie rozhodujúci. Ak domáci vyhrajú, na 90 percent postúpia na ME, ak nie, ich šanca bude výrazne(!) menšia.

Očakávam taktickú bitku – pozorné obrany na oboch stranách. Vyhrá ten, ku komu sa vo štvrtok večer prikloní kúsok šťastia. V Maďarsku ho mali Slováci, obávam sa, že teraz si príde na svoje súper.

Tip na výsledok: 1:2

Vyhrať v Chorvátsku sa dá – Jadranci majú tím, ktorý môže zdolať kohokoľvek, ale zároveň aj pustiť perie. Platí to o ich zápasoch proti Maďarsku i Slovensku. Ak by však mali mať Chorváti nôž na krku, nič nepodcenia. Ani duel proti Hamšíkovi a spol.

Tip na postupujúcich: Chorvátsko a Wales

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020